Direct naar de inhoud.

Onderzoek eerste helft van 2017 naar succesvolle inbraken

  • door:
  • op:
Infographic- inbraken per gemeente in provincie Groningen

GRONINGEN/Regionieuws –  In de eerste zeven maanden van 2017 zijn er in de provincie Groningen 537 succesvolle inbraken gepleegd. Dit blijkt uit een analyse van nationale politiecijfers, die door Smart Alarm is gedaan. De leverancier van alarmsystemen onderzocht ook gemeentelijke verschillen in Groningen, waaruit blijkt dat de meeste inbraken per inwoner worden gepleegd in de gemeente Delfzijl.

Inbraken in Groningen
In Groningen waren er in de eerste zeven maanden van dit jaar 757 pogingen tot inbraak. Hiervan was 70,8% succesvol voor inbrekers. Daarnaast waren er nog 221 pogingen tot inbraak.

Meest inbraken in gemeente Groningen
Op gemeentelijk niveau in de provincie Groningen kwamen in de meeste inbraken voor in de gemeente Groningen. Hier werden namelijk 345 inbraakpogingen gedaan, waarbij inbrekers in 248 gevallen succesvol waren. Kijkend naar het aantal inbraken per inwoner, staat de gemeente Delfzijl bovenaan het rijtje. Andere gemeenten met veel inbraken per inwoner zijn Groningen, Bellingwedde, Haren en Pekela.

Hoogste slagingspercentages
Het gemiddelde slagingspercentage van alle Groningse gemeenten is 70,8%. De hoogste slagingspercentages van inbrekers binnen de provincie Groningen werden vastgelegd in de gemeenten Appingedam (90,0%), Veendam (87,5%), Stadskanaal (86,2%), Vlagtwedde (80,0%) en Bellingwedde (80,0%).

Opmerkelijk is verder het lage slagingspercentage in Delfzijl. 21 van de 47 inbraken in Delfzijl waren onsuccesvol. Enkel Winsum had een lager (en tevens het laagste) slagingspercentage (50%).

Een overzicht van alle onderzoeksresultaten, waaronder de inbraakcijfers van alle Groningse gemeenten, is de vinden op de onderzoekpagina van Smart Alarm.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal