Direct naar de inhoud.

Hondenpoep ruim je op, aldus gemeente Veendam

  • door:
  • op:
Foto: facebook / Peter Panneman

VEENDAM – De laatste tijd ligt er veel hondenpoep op het recreatiestrand in Borgerswold. Voor de gebruikers van het strand is dit niet prettig. En het mag ook niet. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is een aanlijnplicht en opruimplicht ingesteld voor hondenpoep binnen de bebouwde kom. Dit geldt ook voor Recreatiepark Borgerswold.

Honden moeten aangelijnd zijn. Daarnaast is het verplicht om opruimspullen mee te nemen en de poep op te ruimen. Laat u uw hond loslopen? Dan kunt u een boete krijgen van € 90,-. Voor het niet opruimen van hondenpoep riskeert u een boete van € 140,-. De buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente controleren en beboeten.

Zodra u de straat opgaat met uw hond moet u een opruimmiddel bij u hebben. Zorg dat u altijd voldoende opruimmiddelen bij u heeft, ook als uw hond al een keer gepoept heeft. Heeft u geen opruimmiddel bij u, dan kunt u een boete krijgen van 90 euro.De APV stelt dat hondenpoep overal moet worden opgeruimd. Tevens is verboden de hond los te laten lopen in de gemeente Veendam.

De gemeente is van mening dat hondenbezitters zelf verantwoordelijk zijn voor het opruimen van de uitwerpselen van hun hond. Met een poepzakje bijvoorbeeld.

Bron: gemeente Veendam/foto facebook



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal