Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Thema-avond en excursie over vleermuizen bij Boomkroonpad

Ingekorven vleermuis – Foto: René Janssen

DROUWEN – Jaarlijks wordt in het laatste weekend van augustus de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Door heel Nederland worden vleermuisexcursies met batdetector gehouden voor volwassenen en kinderen. Op zaterdag 26 augustus is er bij Buitencentrum Boomkroonpad aandacht voor de vleermuis. Eerst is er een presentatie over het leven van de vleermuis. Daarna mag u met de gidsen van Staatsbosbeheer naar buiten, op zoek naar…. Vleermuizen! Wilt u mee? U kunt zich aanmelden bij Buitencentrum Boomkroonpad.

Bijzondere en nuttige diertjes
De vleermuis is een zeer bijzonder dier. Elke vleermuis eet elke nacht vele honderden insecten, hierdoor zijn ze dus erg nuttig. Omdat ze ’s nachts niet genoeg zien om die kleine beestjes te vangen, gebruiken ze hiervoor een echolocatie-systeem. Ze zenden zelf geluiden uit, waarvan ze de echo’s opvangen. Hieruit kunnen ze dan voldoende informatie afleiden om hun weg in het donker te vinden en insecten te vangen. Die geluiden zijn voor ons niet hoorbaar, maar met een ‘batdetector’ kunnen we ze toch horen. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere zoogdieren? Meldt u zich dan aan voor de Nacht van de Vleermuis!

Informatie
De Nacht van de Vleermuis start om 20.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt tot 22.30 uur. De kosten zijn € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Tip: trek goede, waterdichte wandelschoenen aan en bedekkende kleding i.v.m. de muggen.

Vooraf aanmelden is verplicht: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad
Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.