Direct naar de inhoud.

Voetbaltoernooi Freddie Pranger Memorial

[foto: Henk Bosma]
STADSKANAAL – Op zaterdag 26 augustus organiseert vv SJS uit Stadskanaal voor de zesde achtereenvolgende keer een groot toernooi voor voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking: de Freddie Pranger Memorial.

SJS verwacht weer enkele honderden G-voetballers, waarvan een steeds groter aantal Duitse deelnemers. De opening om 10.30 uur wordt verricht door wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal samen met
Henk de Haan, oud prof van FC Groningen en BV Veendam. De Haan, al jaren vaste gast op het toernooi is ook lid van het comité van aanbeveling samen met o.a. Nelli Cooman en Ron Jans.

Een bijzonder moment tijdens de openingsceremonie is de overhandiging van een cheque door voorzitter Jaap Duit van de Klap-tot-Klaploop aan Henny Jacobse namens het Fonds Gehandicaptensport. Jacobse is erevoorzitter van Gehandicaptensport Nederland en de Special Olympics Nederland en tevens lid van het comité van aanbeveling van de Freddie Pranger Memorial.

Na de opening stellen de spelers zich allemaal op voor de nationale volksliederen van Duitsland en Nederland, waarna een warming-up volgt onder leiding van Henk de Haan en SJS hoofdtrainer Otto Halmingh. Beiden speelden ooit nog samen voor FC Groningen.

De voetballers wacht een drukke dag. Naast wedstrijden wordt er ook gestreden om een penaltybokaal en een competitie zo hard mogelijk op doel schieten. Voor de keepers is er de strijd om de keepersbokaal. Entertainer Jos Tipker geeft een paar voorstellingen en De KlinkerS uit Winschoten en Bert Drenthe zorgen voor livemuziek.

De prijsuitreikingen zijn om 14.00 uur (jeugd) en 15.45 uur (senioren). De toegang is gratis.

Eén reactie op “Voetbaltoernooi Freddie Pranger Memorial”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-