Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jubileumjaar Theater Geert Teis van start

Theater Geert Teis (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Het jubileumseizoen kan van start! Vanaf maandag 4 september is de expositie over vijftig jaar Theater Geert Teis te bezoeken.

In deze expositie worden bezoekers in vogelvlucht meegenomen door de geschiedenis van het theater in Stadskanaal. Vanaf de eerste paal in 1967 tot aan nu: voor veel bezoekers zal het ongetwijfeld een feest der herkenning zijn en veel mooie herinneringen oproepen.

Opening expositie
De expositie is vanaf 4 september toegankelijk voor het publiek, tijdens openingsuren van de Theaterkassa (maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur). Op zaterdag 2 september zal wethouder Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal de tentoonstelling officieel openen, in aanwezigheid van genodigden. De volledige expositie is in de maand september te zien in de Pleinzaal.

Rondleidingen
Daarnaast worden er speciale rondleidingen georganiseerd, op woensdag 20, donderdag 21 en zaterdag 23 september. Uiteraard is er dan ook de gelegenheid om achter de schermen van het theater te kijken. Belangstellenden kunnen zich hiervoor (ook vanaf 4 september) opgeven via www.theatergeertteis.nl of aan de Theaterkassa. Na september verhuizen de panelen naar de foyer van het theater en zijn dan alleen zichtbaar als er een voorstelling is.

Thema´s
De expositie is samengesteld aan de hand van verschillende thema’s. Denk aan de pioniersjaren, de artiesten en festivals, achter de schermen en de veranderingen in het gebouw. Zo krijgt de bezoeker een compleet beeld van de bewogen geschiedenis van het theater en haar plek in de Knoalster samenleving. In de Pleinzaal zijn, naast informatieve panelen, ook veel voorwerpen die met het theater te maken hebben te zien. Tevens is er een film waarin een aantal mensen, die betrokken zijn of waren bij Teis, herinneringen en anekdotes ophalen.

Jubileumvoorstelling VIEFteg
In vijftig jaar is er heel wat veranderd. Neem alleen al het gebouw. Gedurende de zomermaanden is er verbouwd en zijn de theaterstoelen en vloerbedekking vervangen en vernieuwd. Wat echter onveranderd is gebleven, is de bijzondere plek die dit theater inneemt in de Knoalster samenleving. Dit wordt niet alleen gevierd met een expositie, maar ook met een speciaal gemaakte jubileumvoorstelling, genaamd ‘VIEFteg’.

Bekende Groningse artiesten
Om het feest écht goed te vieren is van dinsdag 12 tot en met zaterdag 16 september de speciale en zeer muzikale jubileumvoorstelling te bekijken. Hieraan wordt meegewerkt door een grote hoeveelheid bekende Groningse artiesten, zoals Pe & Rinus, De Troebadoers, Vrouw Holland, Alina Kiers, Arno van der Heyden , Jan Velman en vele anderen. Kaarten voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.theatergeertteis.nl.

Vanaf 4 september is de Theaterkassa weer geopend en telefonisch bereikbaar via 0599 – 631 731.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.