Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Diefstal veroorzaakt mestlekkage in Borger

F: Gemeentehuis Borger Odoorn

BORGER – Aan de Meerslagenweg in Borger is in de nacht van donderdag op vrijdag een afsluiter van een mestopslag gestolen. Mest is daardoor op het ernaast gelegen land gestroomd en in een sloot terecht gekomen. De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD) meldt dat ongeveer 120 m3 kalvermest is weggelekt. “De milieuschade is beperkt omdat er weinig fosfaten in kalvermest zitten,” zegt een woordvoerder van de RUD bij RTV Drenthe.

Tweede keer

De eigenaar van de mestopslag heeft het grootste deel inmiddels opgeruimd. Volgens wethouder Freek Buitelaar is het al de tweede keer dat de eigenaar van de mestopslag is bestolen van een afsluiter waardoor er milieuschade is ontstaan.

(RTV Drenthe)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.