Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel belangstelling open dag vliegvereniging Westerwolde

Open dag vliegclub (F: R. Wiekenkamp)

VLEDDERVEEN – Vliegveld Stadskanaal had het zaterdag druk. Vliegvereniging Westerwolde hield er namelijk een open dag. Ondanks dat de regen soms met bakken uit de lucht kwam vallen bleven de toeschouwers kijken. En dat is ook wel te verklaren zegt Timo Achterberg van de vliegclub. “Het ultralight vliegen wordt namelijk steeds populairder. Tijdens de recessie zat de vliegsport in een dip maar nu neemt de belangstelling toe. Ook zijn er leden bij gekomen”.

Blackshape

Tijdens de show waren er deltavliegtuigjes te zien maar ook de moderne ultralights. Nieuw in de wereld van het ultralight vliegen zijn de Blackshape ultralights. “Deze halen een snelheid van meer dan driehonderd kilometer per uur”, zegt Achterberg.

(Foto’s: Ronny Wiekenkamp )

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.