Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam krijgt mega zonnepanelenfabriek

zonne energie – (F: RTV1/BJB)

VEENDAM – Het bedrijf ‘Innolane’ uit Noord-Brabant wil in Veendam beginnen met de grootschalige productie van zonnepanelen. Uiteindelijk kunnen er rond zeshonderd mensen een baan vinden. Er zal dan met vijf ploegen 24 uur, zeven dagen in de week, worden gewerkt.

Financiering

Innolane wil fors investeren in een fabriek waar jaarlijks 530.000 zonnepanelen moeten worden gemaakt. Dit staat gelijk aan stroom kunnen leveren aan zeker 50.000 huishoudens. Om op te kunnen starten is een investering becijferd van enkele tientallen miljoenen euro’s. Algemeen-directeur Jac Hanssen vertelt in het Dagblad van het Noorden dat het om louter Europees geld gaat. “De financiering door Europese banken en investeerders is bijna rond. Eind september, begin oktober dit jaar verwachten we alles rond te hebben. We staan in de startblokken.”

Achter de schermen

De gemeente Veendam heeft achter de schermen lang onderhandeld in het binnenhalen van deze fabriek zegt wethouder Henk Jan Schmaal (Gemeentebelangen). De fabriek moet gebouwd gaan worden op het bedrijventerrein Dallen II in Wildervank. De omgevingsvergunning voor de oprichting van de fabriek ligt tot 28 september ter inzage op het gemeentehuis.

(Bron: DvhN)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Veendam krijgt mega zonnepanelenfabriek

 1. Super voor Veendam
  Geweldig plan.

 2. Super, waar en waneer kun je solliciteren? J

 3. Dat is een goeie, waar en vanaf wanneer kan ik solliciteren? Ik zou er ook graag willen werken, er in verder willen leren en zelf wil ik ook wel graag zonnepanelen op het dak! Ook ideaal, ik woon op minder dan 1 km afstand.

 4. Het is nu wel heel stil qua ontwikkeling met de plannen. Ik ben benieuwd of het nog wel doorgaat. Ik maak mij hier zorgen om.

 5. Inmiddels heeft Connexxion er een nieuwe uitvalsbasis voor Groningen en Drenthe gerealiseerd .
  De 1e paal is geslagen voor uitbreiding van ( vegetarische ) dierenproducten van een andere fabrikant .
  De officiële opening van een nabij gelegen zonnepanelenweide heeft plaats gevonden .
  Helaas blijft het wat betreft de zonnepanelen productie oorverdovend stil !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.