Direct naar de inhoud.

Veendam krijgt mega zonnepanelenfabriek

  • door:
  • op:
zonne energie – (F: RTV1/BJB)

VEENDAM – Het bedrijf ‘Innolane’ uit Noord-Brabant wil in Veendam beginnen met de grootschalige productie van zonnepanelen. Uiteindelijk kunnen er rond zeshonderd mensen een baan vinden. Er zal dan met vijf ploegen 24 uur, zeven dagen in de week, worden gewerkt.

Financiering

Innolane wil fors investeren in een fabriek waar jaarlijks 530.000 zonnepanelen moeten worden gemaakt. Dit staat gelijk aan stroom kunnen leveren aan zeker 50.000 huishoudens. Om op te kunnen starten is een investering becijferd van enkele tientallen miljoenen euro’s. Algemeen-directeur Jac Hanssen vertelt in het Dagblad van het Noorden dat het om louter Europees geld gaat. “De financiering door Europese banken en investeerders is bijna rond. Eind september, begin oktober dit jaar verwachten we alles rond te hebben. We staan in de startblokken.”

Achter de schermen

De gemeente Veendam heeft achter de schermen lang onderhandeld in het binnenhalen van deze fabriek zegt wethouder Henk Jan Schmaal (Gemeentebelangen). De fabriek moet gebouwd gaan worden op het bedrijventerrein Dallen II in Wildervank. De omgevingsvergunning voor de oprichting van de fabriek ligt tot 28 september ter inzage op het gemeentehuis.

(Bron: DvhN)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal