Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Winkeliers Stadskanaal teleurgesteld in zomermarkten

Optreden Bert Drenthe zomermarkt 2017 – (F: Luc Drenthe)

STADSKANAAL – Er heerst alom teleurstelling onder winkeliers in Stadskanaal omtrent de zes zomermarkten die deze zomer in het centrum werden georganiseerd. Onvoldoende publieke belangstelling en te weinig marktkramen. Dat schrijft Luc Drenthe op zijn facebook account. Volgens de ondernemers was niet alleen het slechte weer de oorzaak van de geringe belangstelling. Ook liet de externe organisatie te wensen over. Mogelijk komen er voorstellen van de centrumwinkeliers om de zomermarkten in 2018 nu zelf te gaan organiseren.

Zaterdagmarkt
Ook is het onrustig rondom de wekelijkse zaterdagmarkt. Er zijn plannen de marktkramen anders op te stellen. Alle kramen met de rug naar de winkel.. Niet alle marktkooplieden voelen daarvoor. Om hoeveel tegenstanders van het plan het gaat is niet bekend. Naar verluidt is de gang naar de rechter al gemaakt of wordt die gemaakt, aldus Luc Drenthe.

Update: 26/8: De kramen komen waarschijnlijk in een cirkelboog en niet met de rug naar de winkel. Er is nog veel onduidelijkheid hierover. Uiteraard houden we U op de hoogte.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

13 Reacties op “Winkeliers Stadskanaal teleurgesteld in zomermarkten

 1. Volgens mij hadden ze het water erbij moeten betrekken, boten race of iets dergelijks.
  Het lokte nu niet uit om even te gaan kijken stelde eigenlijk weinig voor.

 2. Het proces van decennia calvinistisch denken heeft Stadskanaal gemaakt wat het nu is.
  Geen centraal uitgangscentrum, geen mooie terrassen om het “stadsplein . Mensen die met het hoofd boven het maaiveld uitstaken en met goede plannen kwamen zijn ingemaakt helaas.
  Nee de zondags rust is heilig in deze gemeente.
  Het is niets, en het is te laat om er nog iets van te maken.
  Ouderen die voor sfeer en reuring gaan vertrekken naar Groningen.
  En de jongeren zijn hun voorgegaan.
  Voeg daarbij de gemiste kans voor één te vormen gemeente Westerwolde, die wel dat soort mensen trekt die Stadskanaal nodig heeft en het plaatje is compleet.
  De kogel moet eens flink door de kerk om het zo maar eens uit te drukken.

 3. Gezelligheid kennen ze niet in stadskanaal het is stok ongezellig .geen terassen in centrum veel leegstand enz.Kortom geen gezellige winkelplaats meer.!!!!!!

 4. Ideeën genoeg van buiten af maar of de winkeliers daar open voor staan . Neem eens contact op met dit nr 0615234161

 5. info@antiekenrestauratie

 6. Inderdaad zeer jammer dat de zomermarkt zo achteruit is gegaan terwijl het eerder zo gezellig was. Ligt inderdaad ook voor een groot deel aan de organisatie (hoe staan die bekend, wat doet die ervoor om standhouders te vinden), wat voor reclame wordt er gemaakt, wat zijn de prijzen(sommige standhouders die er altijd stonden werden nu geweigerd). Hopelijk volgend jaar wel weer gezellige zomermarkten wat weer veel bezoekers trekt en waar weer veel standhouders op af komen.

 7. Helemaal mee eens de zomermarkten waren zeer slecht bezet vooral de laatste welgeteld 3 ?

 8. Misschien ook eens andere muziek wat meer diversiteit en niet alleen smartlappen.

 9. Misschien eens andere muziek niet alleen smartlappen meer diversiteit. Of dans.

 10. Verkeerde organisatie op de zomermarkten veel te veel vriendjes politiek dus veel ondernemers willen er dan niet meer staan .
  En wat betreft de zaterdagmarkt als je de kramen met de achterkant naar de winkels zet krijg je nog grotere problemen met die ondernemers.
  Hoor alleen maar goede berichten over de zaterdagmarkt
  Denk wel dat daar meer diversiteit moet komen .
  Zorgen voor meer kramen zodat je een markt kunt creëren van de navolaan en door de beneluxlaan dan kunnen de mensen een rondje lopen en zo word ook weer de beneluxlaan benut

 11. Neem een voorbeeld aan Borger…een zeer gezellige vlooienmarkt 😘

 12. Leonie van Werkhoven

  Hoe komen jullie daarbij , lariekoek ! De markt gaat niet met de ruggen naar winkeliers toe staan !!! Hebben jullie wel geïnformeerd bij de markt ??? Onzin allemaal . Graag de tekst van de zaterdagmarkt uit het stuk halen .

 13. Ik vind het journalistiek nou niet bepaald sterk om een persbericht te plaatsen dat alleen maar refereert naar een schrijven van iemand anders. Het stuk waar men naar refereert is ook nog niet eens objectief maar doorspekt met eigen -negatieve- beeldvorming..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.