Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pruiverij & Oetmaark 2 en 3 september in centrum Veendam

VEENDAM – Het programma van de Pruiverij en Oetmaark staat wederom bol van de activiteiten. Op en rondom het Museumplein staan een groot aantal Veendammer ondernemers waar het publiek allerlei culinaire verrassingen kan proeven voor een klein bedrag. De Oetmaark wordt ingevuld met stands van de culturele instellingen van vanBeresteyn, de Klassieke Academie en verenigingen en stichtingen uit Veendam en omgeving. Het publiek kan zich hier uitgebreid laten informeren. De theaterkassa van vanBeresteyn is beide dagen geopend.

 

Bogdike

Op het Museumplein staat een muziekpodium waar de stichting Bogdike en de stichting Kleinkunst optredens hebben geboekt in een aansluitend programma. De laatste act op zaterdag is de band Los Cascos en op zondag sluit de ABBA SOS band swingend het Pruiverijweekend af. Ook verzorgt Bogdike muziekacts op verschillende plekken in het centrum en zullen er op zaterdag enkele straatheateracts te zien zijn. De Veendammer brandweer is present met spectaculaire demonstraties op het Kerkplein.

Avebe

Naast het culinaire en culturele deel geeft AVEBE een presentatie en voorlichting over de toepassingen van zetmeel zoals die wordt gewonnen uit de aardappel. De cyclus van aardappel naar eindproduct wordt uitgelegd op een heus aardappelplein. Deze zal zich bevinden op het Veenlustplein. Enkele Veendammer ondernemers zullen laten zien in welke producten de zetmeel wordt verwerkt, van rookworsten tot tompouces. Medewerkers van de AVEBE zullen tekst en uitleg geven over genoemde processen.

Het evenement is op zaterdag 2 september om 12.00 – 18.00 uur. Zondag 3 september openen de markten en de winkels om 13.00 uur tot 17.00 uur.

(Peter Panneman)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.