Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vijftig SJS vrijwilligers bezorgen G voetballers een topdag

Foto: Henk Bosma

STADSKANAAL – SJS kan terugkijken op een zeer geslaagde Freddie Pranger Memorial, een internationaal voetbaltoernooi voor spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Vijftig vrijwilligers had SJS ingezet om het evenement in goede banen te leiden. Alles was tot in de puntjes voorbereid en vastgelegd in een draaiboek. Iedereen was er klaar voor. De SJS-ers pakten de afgelopen dagen flink aan bij het opbouwen van het sfeervol ingerichte complex aan de Julianastraat.

Veel medewerkers

Er moesten voor de ruim 350 spelers, begeleiders en gasten lunchpakketten worden gesmeerd en het wedstrijdsecretariaat draaide op volle toeren. Op de wedstrijddag zelf kwam het aan op een groot aantal scheidsrechters en begeleiders bij de diverse onderdelen. Want naast voetbalwedstrijden kon er ook worden gestreden om een penaltybokaal en een keeperbokaal. Absolute favoriet is Peeremderin, een spel waarbij men zo hard mogelijk op doel moet schieten en waarbij dan de snelheid van het schot wordt vastgelegd. De winnaar, Waldemar van Freckenhorst Werkstätten, schoot 108 kilometer per uur!
Cheque

Onder de prominente gasten was de heer Henny Jacobse, erevoorzitter van Gehandicaptensport Nederland en erevoorzitter van Special Olympics Nederland. De heer Jacobse, o.a. lid van het comité van aanbeveling van de Freddie Pranger Memorial, mocht tijdens de openingsceremonie een cheque van € 1.111,– ontvangen van de Jaap Duit, voorzitter van de Klap-tot-Klaploop. Het goede doel van deze loop was dit jaar het Fonds Gehandicaptensport. De helft van het bedrag is bestemd voor het G voetbal van SJS.

Henk de Haan

Vaste gast is oud-FC Groningen en BV Veendam voetballer Henk de Haan. Hij had zijn vakantie naar de VS er speciaal voor aangepast zodat hij op tijd terug kon zijn. Zijn populariteit onder de G voetballers is groot en de centrale warming-up, waarmee het toernooi steevast onder zijn leiding begint, is een van de hoogtepunten.

Aanmoedigingsbokaal

De vermaarde Albert Stevens Aanmoedigingsbokaal ging dit jaar naar de spelers van SC Bolsward. Deze vereniging heeft nog maar sinds kort G voetbal en de spelers waren dan ook dol blij met deze fraaie prijs. De bokaal werd overhandigd door Albert Stevens zelf. De bijna 90-jarige Stevens is het oudste lid van SJS en tevens een van de medeoprichters in 1954. De zichtbaar ontroerde Stevens sprak de hoop uit dat hij nog vele jaren de beker mag komen uitreiken.

In 2018 is de Freddie Pranger Memorial op zaterdag 1 september.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “Vijftig SJS vrijwilligers bezorgen G voetballers een topdag

  1. leuk dat mijn actie tijdens de klap tot klap ook ff genoemd word heb wel 300 euro aan het bedrag meegedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.