Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

René Paas opent expositie winnaars Kunstcongres met arbeidsbeperking

GRONINGEN – De expositie met de werken van de drie winnaars van het Kunstcongres met een arbeidsbeperking uit Noord is vanaf vrijdag 1 september te bewonderen in het Provinciehuis Groningen. De winnaars Marion Roelink (uit Groningen), JeanPaul Apcar (uit Elp) en Karwan Abdulla (uit Stadskanaal) werden 10 april gekozen uit 26 deelnemers.

René Paas, Commissaris van de Koning in Groningen, opent de expositie in het Provinciehuis op vrijdag 1 september om 13.00 uur. Vanuit UWV is de voorzitter van de Raad van Bestuur Bruno Bruins aanwezig. Bruins: “Wij nodigen u en alle kunstliefhebbers voor deze opening uit”.

Openingstijden

De expositie is tot en met donderdag 28 september te bezichtigen in het Provinciehuis, Martinikerkhof 12 in Groningen. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur.

Over het Kunstcongres en de winnaars

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Tussen januari en april 2017 heeft UWV samen met gemeenten en cultuur- en onderwijsinstellingen vijf regionale Kunstcongressen in het land gehouden. Het Kunstcongres staat in het teken van participatie, talentontwikkeling en exposeren. De creatieven krijgen een podium, kunnen netwerken en gingen in gesprek met andere creatieven uit de regio onder leiding van een kunstbuddy. Met het Kunstcongres willen we ook andere organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden.

Maandag 10 april heeft het Fries Museum in Leeuwarden de creatieven uit Drenthe, Friesland en Groningen verwelkomd. De kunstcommissie heeft de 26 deelnemende werken beoordeeld en van feedback voorzien. Zij heeft Marion Roelink (uit Groningen) en JeanPaul Apcar (uit Elp) uitgekozen tot winnaars Kunstcongres Noord. Het publiek stemde voor Karwan Abdulla (uit Stadskanaal) als publiekswinnaar.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.