Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Miljoenen bezuiniging ziekenhuiszorg Treant

Refaja Ziekenhuis

STADSKANAAL – Treant Zorggroep moet volgend jaar vijftien miljoen gaan bezuinigen op de ziekenhuiszorg in Stadskanaal, Hoogeveen en Emmen. De Treant zorggroep lijdt al jaren verlies op de drie ziekenhuizen. Tot nog toe werd het verlies gecompenseerd met winst op de andere zorgactiviteiten van de zorggroep. Dit jaar moet het laatste jaar zijn waarin dat nodig is; de Raad van Bestuur wil de ziekenhuiszorg in 2018 weer rendabel hebben.

Efficiënter 
Woordvoerder Bart Visser geeft aan dat de besparing vooral moet komen uit efficiënter werken. ‘We hebben nog kansen om de voordelen van de fusie tussen de drie ziekenhuizen te verzilveren. We kunnen het bedrijfsproces nog verder verbeteren.Ook kunnen we de omzet vergroten, bijvoorbeeld door een hogere beddenbezetting’, vervolgt Visser. Hij verwacht geen gedwongen ontslagen. ‘Daar wordt helemaal niet over gesproken nu.’

(RTV Noord)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Miljoenen bezuiniging ziekenhuiszorg Treant

  1. Begin eerst eens in de top te bezuinigen,teveel managers,veel geschreeuw weinig wol.

  2. Het was van begin af aan al de bedoeling om het refaja ziekenhuis in stadskanaal te sluiten.N hebben ze weer een reden om dat te doen.Al die fusies overal zijn alleen maar bedoeld om de boel te slopen.Schop eerst de top er maar eens uit i.p.v. bruins in stadskanaal deze man was voor treant onbruikbaar was een sociaal persoon.In ieder geval bedankt treant weer een voorbeeld van hoe t niet moet.Dankje wel. Superrr….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.