Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

4 september barst de jaarlijkse feestweek weer los in Oude Pekela

Foto: WasHaFotografie/RTV1

OUDE PEKELA – Er staat weer veel op het programma tijdens de jaarlijkse feestweek. De organisatie pakt weer uit. Gezelligheid alom en veel activiteiten voor jong en oud. Een paar nieuwe activiteiten zijn  ‘Peun hom d’r op’, een kruiwagenrace en de sterkste man Sportfabriek Britannia Cup.

De organisatie doet een oproep voor meer deelnemers op vrijdag 8 september voor de jaarlijkse traditionele gondelvaart. Versierde jachten, boten en rariteitenvaartuigen. Doe mee! Voor de mooiste pontons en boten zijn leuke prijzen te winnen. Opgave en informatie via mail: gondelvaart@jaarmarktoudepekela.nl

Hieronder de festiviteiten op een rij.

Maandag 4 september trimploop en viswedstrijd:
Inschrijving trimloop kan vanaf 17.30 uur in de kantine van korfbal-vereniging W.S.S. De start is om 19.00 uur op de Parklaan Oude Pekela. Prijsuitreiking om 19.00 uur bij de korfbalvereniging. Ook is er een scholierenestafette, start aan de Parklaan om 18.15.

De viswedstrijd: begint om 17.30 tot 20.00 uur. Er wordt gevist in 2 categorieën. Jeugd tot 18 jaar en volwassenen vanaf 18 jaar. Prijsuitreiking in Dorpshuis De Binding om 20.30 uur.

De fiets-driedaagse van 5 tot en met 7 september.
Geschikt voor jong en oud. Start en inschrijving is om 17.30 bij Dorpshuis De Binding. De intocht is vanaf 19.30 op donderdag 8 september vanaf de Onstwedderweg in Nieuwe Pekela en de finish bij Dorpshuis De Binding Oude Pekela.

Scheepsjoagen op woensdag 6 september:
Een team, welke bestaat uit 4 personen, trekt voor de snelste tijd een trekschuit door het Pekelder diep.
Woensdag 6 september vanaf de Haanswijk tot de Ericabrug. Voor teams vanaf 18 jaar is de start om 20.00 uur. Kleintje Scheepsjoagen voor de jeugd. Start om 19.15 uur.

Kruiwagen race op dinsdag 5 september.
Evenement voor jong en oud. Voor iedere winnaar in de verschillende leeftijdscategorieën is er een leuk prijsje. Aanvang 19.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf 18.30 uur op het Lido terrein of een email naar kruiwagenrace@jaarmarktoudepekela.nl Voor de leukst verklede deelnemer is er een extra prijs.

Kindermarkt op woensdag 6 september:
Verkoop door kinderen tot 12 jaar. Heb je nog speelgoed of andere dingen over die je niet meer gebruikt en kun je wel een zakcentje gebruiken, verkoop dan je spulletjes op deze markt. Er mogen geen etenswaren, meubelen of witgoed verkocht worden. Verdere informatie KLIK HIER

Peun hom d’r op  op donderdag 7 september op het Lidoterrein:
Tijdens dit evenement zijn er optredens van verschillende artiesten.
Dit evenement bestaat uit 5 verschillende onderdelen te weten; Wie schiet de stropdas van de pop er af, wie kan het balletje het vaakst  hooghouden, schieten op een doel voor punten, links onder en rechtsboven schieten ( zie je ook vaak op t.v. ), wie schiet het hardst op doel (de snelheid zal worden gemeten met behulp van snelheidsmeter). De prijzen zullen onder andere bestaan uit FC Groningen artikelen en door een bekende Groninger worden uitgereikt.  Aanvang 18.30 tot ongeveer 22.00 uur. Deelname is gratis. Opgeven kan tot woensdag 6 september 17.00 uur via peunhomderop@jaarmarktoudepekela.nl

Kano-Estafette op vrijdag 8 september:
Welk team, bestaande uit 4 deelnemers, uit de gemeente Pekela kan het snelst kanovaren van de Wedderklap naar de Britanniaklap, Eltjeswijk en weer terug naar de Wedderklap? Teams moeten om 18.30 aanwezig zijn,  de start is om 18.45 bij de Wedderklap.
Nieuw: Af te leggen traject: Wedderklap-Britanniaklap-Wedderklap-Eltjeswijk-Wedderklap.
Nieuw: Start en finish is in het centrum bij de Wedderklap.

Gondelvaart op vrijdag 8 september:
De organisatie doet een oproep voor meer deelnemers.
Versierde jachten, boten en rariteitenvaartuigen. Doe mee! Voor de mooiste pontons en boten zijn leuke prijzen te winnen.
De start is om 18.30 uur in de haven van Oude Pekela. De af te leggen route loopt van de haven tot Attica (De Kroon) en terug naar de haven. Om het schouwspel nog mooier te maken is verlichting van de vaartuigen verplicht. Opgeven en informatie via mail: gondelvaart@jaarmarktoudepekela.nl

De gezelligste jaarmarkt van het Noorden op zaterdag 9 september:
Op deze markt zullen ruim 150 standhouders aanwezig zijn. Het aanbod van de standhouders is zeer gevarieerd. Op de parkeerplaats voor het gemeentehuis zullen ruim 80 Oldtimers worden geshowd. Tevens zijn er optredens van diverse bands. Op de rommelmarkt mag geen voedsel verkocht worden.
De jaarmarkt wordt gehouden in het centrum van Oude Pekela langs het Pekelderdiep. De opening van deze markt is om 9.00 uur bij de Wedderbrug. Om 17.00 uur is de markt afgelopen.

Wedstrijd sterkste man van Oude Pekela op zondag 10 september:
Deze wedstrijd onder auspiciën van Sportfabriek Britannia gaat om 13.00 uur van start op het terrein van Sportfabriek Britannia , H. Westerstraat 59. Er zal worden gestreden in 2 categorieën  namelijk de klasse t/m 105 kg. en de klasse  boven 105 kg. Onderdelen zijn onder andere powerliften,bandenflippen en het spectaculaire vrachtauto trekken. U kunt parkeren langs het kanaal of aan de Britanniawijk. Het evenement zal om ongeveer 16.30 afgelopen zijn waarna de prijsuitreiking op het terrein plaats zal vinden.

Voor meer informatie over de verschillende onderdelen en activiteiten van de feestweek kunt u een kijkje nemen op de website van Jaarmarkt Oude Pekela.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.