Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leer en Doe Markt groeit uit tot festival

Foto: B. J. Brinkman (RTV1)

STADSKANAAL –  “De 24e editie van de Leer en Doe Markt was de grootste tot nu”, zegt Jaap Boer van welzijnsorganisatie Stichting Welstad. Dit jaar is de markt zelfs uitgegroeid tot een waar festival. Om 10.00 uur mocht wethouder Francis Boen (PvdA) van de gemeente Stadskanaal de aftrap doen op het Raadhuisplein.

Veel artiesten

Naast de vele kraampjes van instellingen die zichzelf presenteerden en op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers waren er ook veel optredens van (lokale) muziekartiesten. Harm Tabak en Roy McKaren, Grupo Ginga da Alma, Aron Daze and the Confusion, Noszelie Singers, Parkheemster Wichter, Ellie Prins, Just Us. Het is zomaar een greep uit de line-up. Ook waren er acts zoals rolstoeldansen, Sport en spel, vechtdansen maar ook gesprekken met diverse maatschappelijk betrokken instellingen zoals EHBO en VVN. Daarnaast een modeshow voor de minima georganiseerd door boetiek Armslag. De dag werd vakkundig aan elkaar gesproken door Dorien Franken en Alex Bos. Omroep RTV1 heeft de informatiemarkt zaterdag integraal uitgezonden via de radio. TV beelden zijn volgende week te zien op het televisiekanaal (RTV1) van de streekomroep voor Stadskanaal en Veendam.

Nieuwe koers

Je mag wel zeggen dat de nieuwe koers, die de organisatie heeft ingezet, succesvol is verlopen. De aanwezige ‘zestig’ kramen hadden veel belangstelling. De Leer en Doe Markt is hiermee een prima evenement geworden waar mensen kunnen kennismaken met wat er in hun streek zoal te doen is. Jaap Boer: ” Wie vrijwilligerswerk zoekt kon vandaag hier zijn hart ophalen, want zonder vrijwilligers redden veel clubs en verenigingen het niet”. Vrijwilligers zijn echt onmisbaar in onze samenleving”.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.