Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Seniorenkoor ‘Blief fit, zing mit’ zoekt nieuwe koorleden

Een foto gemaakt tijdens optreden vorig jaar

VEENDAM – Het gemengd seniorenkoor Blief fit, zing mit uit Veendam is na de zomervakantie weer van start gegaan. Zoals gewoonlijk na zo’n lange periode was er weer heel wat te bepraten. Maar de hoofdmoot is en blijft de zang, zo ook dit keer. Helaas heeft ook Blief fit, zing mit net als andere koren te lijden onder terugloop van koorleden. Vooral het aantal mannelijke koorleden loopt enorm terug. Mede door de hoge leeftijd en door ziekte heeft het koor slechts 2 mannelijke actieve leden over op dit moment. Het koor probeert desondanks vernieuwend op te treden.

Soundbox

Was er vroeger alleen begeleiding op piano of keyboard door de dirigent, tegenwoordig worden ook moderne zaken als de karaoke soundmachine, ook wel soundbox genoemd, gebruikt aangestuurd via de tablet en wordt karaoke gezongen. Terwijl er altijd een aantal liederen solo met begeleiding op de achtergrond van de koorleden, gezongen wordt tijdens concerten. Het laatste jaar worden de te zingen liedjes aangekondigd door de lady speaker van Blief fit, zing mit. Dus hoewel we allen boven de 55 zijn, toch vernieuwend bezig.

Optredens

Ondanks de terugloop van leden staan voor de komende maanden al weer een aantal optredens op het programma in de diverse verzorgingshuizen hier in de buurt en tijdens de burendag in Hoogezand. En is dit voorjaar opgetreden in zowel onze provincie alsook in de provincie Drenthe. Juist door het genre wat de koorleden ten gehore brengen is het enorm geliefd bij onze oudere medemens.

Bij sommige optredens wordt ook wel samengewerkt met de Medeklinker uit Winschoten, zoals vorig jaar in Veendam in de Hardenberg Cultuurcentrum, in de Ontmoetingskerk in Sappemeer en bij de door DES Veelerveen georganiseerd rayonconcert, met medewerking van de Bond van Koren in de provincie Groningen. Vorig jaar werd voor het eerst deelgenomen aan de donderdagavondconcerten in vanBerensteyn en deden we daardoor in januari dit jaar nogmaals mee aan de Highlights concerten, die daar georganiseerd werden.

Mocht u na het lezen van dit bericht de neiging voelen meer over ons koor te weten of mee te willen doen, kom dan de sfeer eens proeven tijdens onze repetitie iedere maandagmiddag van half twee tot half vier bij Compaen aan het Jan Salwaplein. U bent van harte welkom. Je mag ook contact opnemen met Jannie Blaauw.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Seniorenkoor ‘Blief fit, zing mit’ zoekt nieuwe koorleden

  1. Ik ben secretaris van de Medeklinkerkoor uit Winschoten.Ik wil graag in contact komen met de secretaris of penningmeester.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.