Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Partijen gaan samenwerken aan het hart van Veendam

(Archieffoto Kerkstraat west: P. Panneman)

VEENDAM – Op maandag 11 september om 09.00 uur ondertekenen Ondernemersvereniging Veendam Centraal (OVC), vastgoedeigenaren, Rabobank, MKB Noord en de gemeente Veendam de intentieverklaring “Samenwerken aan het hart van Veendam” waarin de afspraken voor De Nieuwe Winkelstraat worden vastlegt. De ondertekening is in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam.

De Nieuwe Winkelstraat
Veel winkelgebieden hebben het moeilijk. Winkels sluiten, er is leegstand en omzetten lopen terug. Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) is een (onafhankelijk) kennis- en netwerkcentrum dat zich richt op de toekomstbestendigheid van Nederlandse winkelgebieden. DNWS begeleidt diverse winkelgebieden in heel Nederland om via een stappenplan tot een actieplan te komen.

DNWS in Veendam
DNWS is in Veendam gestart op 21 maart 2017 met een startbijeenkomst bij de Rabobank. Met diverse partijen is een actietraject doorlopen. Alle input heeft geleid tot een eindrapport. Hieruit is een aantal prioriteiten gekomen. Deze worden vastgelegd in een intentieverklaring. De prioriteiten zijn:

1. Aanpak van de leegstand en het creëren van een kleiner winkelrondje; onderzoek naar verplaatsing van winkels en eventuele subsidies daarvoor mogelijk te maken. Ook wordt er gekeken naar het wonen boven winkels en woningen in plaats van winkels.
2. Onderzoeken of het wenselijk en mogelijk is om autoverkeer toe te laten in de Kerkstraat; met betrokken partijen zal dit worden afgestemd.
3. Onderzoek naar verdere professionalisering van de ondernemersvereniging waarbij door in te zetten op sfeer en beleving en acties/evenementen moeten worden ingezet om te komen tot meer bezoekers in het centrum.
4. Onderzoeken of een BIZ-zone voor het centrum van Veendam een aanvulling of vervanging kan zijn voor de reclamebelasting.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Partijen gaan samenwerken aan het hart van Veendam

  1. Het is in ieder geval een uitstekend begin van een belangrijk onderdeel in het Centrum van Veendam. Mensen in het Centrum stellen anno 2017 prijs op “BELEVING “tijdens het shoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.