Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Start 20e seizoen van Blueprint

 

Jeffrey Halford bij BluePrint

RTV1 – Na een lange vakantieperiode gaat een nieuwe serie (semi) live uitzendingen van het roots radioprogramma ” Blueprint” weer van start. De eerste live aflevering is gepland op vrijdag 22 september van 17.00 – 19.00 uur vanuit de foyer van theater vanBeresteyn.  De gasten die in deze eerste aflevering van het seizoen de sessies verzorgen zijn de Amerikaanse rootsrock band Jeffrey Halford & The Healers en het blues trio Hans van Lier Band.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php enhttps://rtveen.nl/programmering/blueprint/

 

 

Opname roots radioprogramma Blueprint

Datum:       vrijdag 22 september

Locatie:      foyer theater vanBeresteyn

Tijdstip:      17.00 – 19.00 uur

Met sessies van Jeffrey Halford & The Healers en het blues trio Hans van Lier Band.

Toegang gratis

 

Jeffrey Halford & The Healers

 

Onlangs bracht Jeffrey Halford een nieuw album uit, getiteld “Lo-Fi Dreams” . De plaat bevat energieke op blues geënte rootsrock songs en in september / oktober gaat hij deze plaat uitgebreid promoten in Nederland. Naast Paradiso Amsterdam, Luxor Rotterdam en de Amer in Amen, zal hij met zijn band The Healers tevens een sessie verzorgen in Blueprint. Jeffrey Halford komt oorspronkelijk uit Dallas Texas maar woont al meer dan 20 jaar in San Francisco. In 1998 bracht hij reeds zijn eerste plaat uit en “LO-Fi Dreams” is inmiddels zijn 8e cd. Op vrijdag 22 september maakt hij eerst zijn opwachting bij RTV Friesland in het programma Nordewyn, waarna hij doorreist naar Veendam voor een sessie in Blueprint. ’s Avonds treedt hij op in de Amer in Amen.

 

http://www.realrootscafe.com/2017/05/21/jeffrey-halford-the-healers-lo-fi-dreams/

http://jeffreyhalford.com/

https://www.youtube.com/watch?v=B0XNCHP1aAM

 

 

Hans van Lier Band

 

Hans van Lier is een veelzijdig gitarist uit Groningen. Gitaarspelen is zijn vak, en hij beheerst dat als weinig anderen: lyrisch, ingetogen, rauw, maar  altijd met gevoel voor melodie. Hans van Lier is een van de weinige gitaristen die in staat is zijn gitaar te laten spreken. Als inspiratiebron noemt hij bluesgitaristen als BB King, Albert Collins, Elmore James, Luther ‘Guitar’ Johnson, Silas Hogan, Arthur Guitar Kell en Stevie Ray Vaughan. Hans heeft meerdere CD’s op zijn naam staan en speelde o.a. met Mick Taylor (ex-Rolling Stones) en Double Trouble, de begeleidingsband van Stevie Ray Vaughan. In 2007 begint Hans zijn meest succesvolle onderneming tot dan toe, Hans van Lier & the Sidekicks, met onder meer Wim Entzinger. Hun CD Blues and More Than Blues (2012) belandt in de Album Top 100 van Hilversums Radio 2, de CD-single ‘Happy Song’ (2013) op de eerste plaats van de Top 19 van RTV-Noord, en ook de CD-single ‘No Rolling Stone’ (2014) eindigt hoog in deze lijst. In 2016 stopt Hans met Hans van Lier & the Sidekicks en gaat hij verder met de Hans van Lier Band, samen met Laurens Leeuw en Harrie Groenewold. Dit trio zal een sessie verzorgen in de eerste live aflevering van het 20e seizoen in Blueprint.

 

www.hansvanlier.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.