Direct naar de inhoud.

Jan Norder van Museum Musica: “Hartstikke mooi al die mensen!”

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – (video) “Hartstikke mooi al die mensen en we hopen dat we nog een poosje kunnen doorgaan.” Dat zei Jan Norder afgelopen zaterdag tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Museum Musica in Stadskanaal op zaterdag 9 en zondag 10 september.

Samen met zijn vrouw Smilka ontvangen ze elkaar jaar weer een groot aantal bezoekers in hun eigen museum. Zonder steun van overheid of andere instanties lukt het hen nog steeds om het museum open te houden. “Al moet er soms wel geld bij,” erkent Jan Norder, maar voegt er aan toe: “Het is een hobby en hobby’s kosten nu een keer geld.”

Hoe lang ze nog door kunnen gaan, weten Jan en Smilka niet. “De jaren beginnen te tellen en daarom begint het toch steeds lastiger te worden om het museum draaiende te houden,” zegt Jan. Ze zijn echter niet van plan om gauw opgeven. “Zo lang als het nog wil, gaan we door. Nog steeds komen er groepen belangstellenden naar ons museum om te genieten van de muziek en de antieke apparaten. Daar doen we het allemaal voor.”

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal