Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Petitie stoomtrein STAR via Gieten naar Assen

F: STAR museumspoorlijn

STADSKANAAL – Tim Sekac, de 19-jarige student die de spoorpetitie voor Emmen -Stadskanaal-Groningen had opgericht (inmiddels al 6.000 ondertekeningen) heeft nog 3 spoorpetities opgericht, één petitie springt eruit voor onze regio.

Arriva

Deze nieuwe  petitie pleit voor de S.T.A.R stoomtrein die van Stadskanaal via Gieten naar Assen zou kunnen rijden over de oude spoordijken die hier nog steeds liggen. Op deze manier kan het spoor tussen Veendam en Stadskanaal worden vrijgemaakt voor de toekomstige Arriva trein die over dat traject gaat rijden naar Stadskanaal. Als Arriva hier gaat rijden kan dat niet meer gecombineerd worden met de Stoomtrein. De STAR had eerder bekend gemaakt deze optie serieus te nemen maar heeft onvoldoende financiële middelen om zoiets uit te voeren. Drenthe en Groningen moeten dus de knip trekken.

Leuk voor Assen-Stadskanaal en Gieten

Tim Sekac: ” Ik dacht: Als dat zo is, laat hem dan ook gelijk doorrijden van Gieten naar Assen zodat men bij beide eindpunten van de Stoomtrein op een voormalig NS/Arriva treinstation kan overstappen, dan heeft de stoomtrein weer zijn mooie lange Historische Route terug. Het zou ook een leuke attractie voor Assen zijn om dan met de stoomtrein naar Stadskanaal en terug te kunnen gaan vindt u niet ” ?

Als je het met Tim eens bent kun je hier zijn petitie ondertekenen.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Petitie stoomtrein STAR via Gieten naar Assen

  1. Goed idee!ik zeg doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.