Direct naar de inhoud.

Jan Nieboer vol vertrouwen over uitspraak windmolens

  • door:
  • op:
Jan Nieboer vecht tegen de windmolens (F: RTV1)

STADSKANAAL / EXLOO – Weg bij de toekomstige windmolens in de Veenkoloniën. Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën heeft afgelopen donderdagmiddag namens duizenden inwoners van het gebied asiel aangevraagd bij de Drentse ambassade in Den Haag. “Ja, het is een ludieke actie”, zegt Nieboer bij RTV Drenthe.  “Maar wel een ludieke actie met een zeer serieuze ondertoon.”

Nieboer was in Den Haag bij de Raad van State, waar tegenstanders een allerlaatste poging deden om te voorkomen dat er windmolens worden geplaatst in de Veenkoloniën. Tussendoor maakte hij gebruik van de opening van de Drentse ambassade, om nogmaals aandacht voor zijn strijd te vragen.

Positief 
Na een dag Raad van State en een bezoek aan de Drentse ambassade heeft Nieboer een goed gevoel over zijn bezoek aan Den Haag. ” Het valt me op dat de rechters van de Raad van State goed voorbereid zijn. Ik ben onder de indruk van hun detailkennis. Er worden kritische vragen gesteld aan vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken. Dat sterkt mij. Maar we moeten de uitspraak maar afwachten.” Deskundigen buigen zich twee dagen (donderdag en vrijdag) over de bezwaren tegen windmolens in de Veenkoloniën.

Uitspraak
De voorzitter van Tegenwind ziet de uiteindelijke uitspraak over een paar weken met vertrouwen tegemoet. ” Het ministerie zat donderdag te stuntelen in in de rechtszaal. Ik denk dat wij in punten voor staan. Windenergie is een oude techniek en allang achterhaald.”

(Bron: RTV Drenthe)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal