Direct naar de inhoud.

Volle treinen en drukke perrons op Stadskanaalster station (Video)

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Veel stoomlocomotieven en stoommachines waren er afgelopen zaterdag 16 en zondag 18 september te zien op het tweedaags evenement “Stadskanaal onder stoom”. Aanleiding voor het grootscheeps evenement was het 25-jarig bestaan van de museumspoorlijn.

Naast tentoongestelde stoomwalsen, stoommachines en stoomlocomotieven was er ook een kleine beurs met modeltreintjes. Ook de kinderen hoefden zich niet te vervelen, want zij konden o.a. rondjes maken met een ministoomlocomotief uit Osnabrück. Voor de beginnende treinmachinist was er zelfs een voorstuk van een trein met een echt bedieningspaneel om op te oefenen.

Er kwamen daarom dan ook veel bezoekers op het evenement af en dat leidde tot volle treinen en drukke perrons. Lars Blaauw van de STAR was ook heel tevreden met het groot aantal bezoekers: “Afgezien van een drupje regen hebben we heel veel belangstelling gehad. De treinen reden allemaal op tijd en zelfs een stoomtrein uit Rotterdam kwam met slechts een paar minuten vertraging aan.”

Videoreportage: Boelo Lutgert

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal