Direct naar de inhoud.

Verkeersveiligheidslabel CBS De Kern

  • door:
  • op:
Foto: RTV1/ Feiko Spieard

VEENDAM – CBS de Kern in Veendam krijgt op woensdag 20 september bezoek van wethouder Hammenga van de gemeente Veendam. De heer Hammenga reikt dan het Gronings Verkeersveiligheidslabel uit en zal het net aangelegde parkeerterrein bij de school openen.

Scholen met dit label zetten zich met structurele verkeerseducatie in voor verkeersveiligheid voor hun leerlingen. Een school met een dergelijk label heeft aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de school-thuisroutes. Daarnaast organiseren deze scholen verkeerseducatie-activiteiten en wordt er gewerkt met een actuele lesmethode. Op dit moment zijn er 55 basisscholen in de provincie Groningen die het verkeersveiligheidslabel hebben. CBS de Kern is na OBS De Sleutel, Mgr. Bekkerschool, CBS ’t Haimstee, OBS De Viermaster, OBS De Noorderbreedte in Veendam de zesde school in de gemeente Veendam die het label in bezit krijgt.

Dit label wordt uitgereikt onder de verantwoordelijkheid van Verkeerswijzer Groningen. Dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Verkeerswijzer Groningen vindt het belangrijk dat scholen het label halen en stimuleert en motiveert scholen om mee te doen.

Een verslag:



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal