Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wedstrijdseizoen judo begint in Veendam

VEENDAM – Zaterdag 23 september aanstaande vindt de 10e editie plaats van het Axians Internationaal Veendammer Judokampioenschap, in het Indoorcentrum Veendam. Met meer dan 600 judoka’s uit heel Nederland en ook meerdere teams uit Duitsland, Denemarken en België is dit een aantrekkelijk toernooi, waar de judoka’s na de zomervakantie graag hun krachten weer eens willen meten. Er wordt gejudood op maar liefst 10 matten.

Het toernooi wordt op zondag gevolgd door een gezamenlijke training, waarin de judoka’s onder leiding van hoofdtrainer Marcel Joling met andere judoka’s kunnen sparren. Veel judoka’s zullen daarvoor dus het hele weekend in Veendam verblijven.

Joling, alweer zestien jaar hoofdtrainer van de organiserende Judoschool Veendam, is trots op het feit dat zijn club zo’n groot en sterk bezet toernooi weet neer te zetten. Judoschool Veendam timmert zelf ook stevig aan de weg door bijvoorbeeld deelname van de eigen judoka’s op grote Nederlandse en buitenlandse kampioenschappen. En met succes: op de Nederlandse Kampioenschappen werden dit jaar maar liefst 11 medailles behaald en er was zelfs een bronzen plak voor Marit Kamps op de Europese Kampioenschappen. Ook participeert de judoschool in het sporttalentontwikkelingstraject van Winkler Prins. “In de plannen voor het Leer- en Sportpark Veendam is nu een nieuwe, eigen dojo (oefenruimte voor vechtsporten, red.) opgenomen. Hiervoor wordt een deel van het hoofdgebouw van het stadion aan de Langeleegte verbouwd. Ik zie dit als de kroon op mijn werk”, aldus de judomeester.

De judoka’s op het toernooi zijn ingedeeld in poules op leeftijd en gewichtsklasse, verdeeld over vier blokken. Blok 1 start om 9.00 uur en tegen vijven worden de laatste prijswinnaars gehuldigd. Behalve voor individuele prijzen wordt op het toernooi gestreden om de Paul Siekmanbokaal, genoemd naar de oprichter van Judoschool Veendam, voor best presterende judoclub.

Naast het grote aantal judoka’s zetten veertig vrijwilligers, dertig scheidsrechters en vier EHBO’ers zich in om het toernooi succesvol te laten verlopen. Naar schatting duizend familieleden en andere judoliefhebbers zullen, verspreid over de dag, de verrichtingen van de sporters in het Indoorcentrum komen aanschouwen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.