Direct naar de inhoud.

Heterdaad aanhoudingen na melding verdacht gedrag

  • door:
  • op:
Archief foto: M. Dol – RTV1

OUDE PEKELA – De politie heeft in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 september twee personen kunnen aanhouden op verdenking van diefstal van koper. De aanhouding vond plaats dankzij een oplettende getuige die verdacht gedrag van het duo had opgemerkt en de politie alarmeerde.

Getuige

Een getuige zag die nacht twee personen een leegstaand pand aan de Raadhuislaan in Oude Pekela binnen gaan. De personen liepen heen en weer en legden spullen in een auto. De gealarmeerde politie ging naar het pand toe, maar de personen waren op dat moment al met de auto vertrokken. De getuige had echter ook een omschrijving van de auto doorgegeven.

Achtervolging
Verschillende agenten zijn op strategische locaties gaan uitkijken naar de auto en troffen deze op De Helling aan. De bestuurder kreeg een stopteken, maar reed door. Agenten hebben de auto enige tijd gevolgd, waarbij de auto tegen de richting in door een straat reed. Uiteindelijk kon de automobilist tot stoppen worden gebracht.

Gestolen spullen
In de auto werden stukken lood en/of koper, handschoenen en een kniptang gevonden. Deze spullen en de auto zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De beide inzittenden van de auto zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het gaat om een 19-jarige man uit Veendam en een 20-jarige man uit Oude Pekela. Mogelijk is nog een derde persoon betrokken geweest bij de diefstal, maar deze is ondanks een zoekactie met een warmtebeeldcamera niet meer gevonden.

(Politie.nl)

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal