Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vernieuwde Menistenplein is nog maar het begin

Opening herinrichting Menistenplein (F: RTV1)

STADSKANAAL – Het opnieuw ingerichte Menistenplein en de Menistenlaan is zaterdag 23 september officieel geopend. Onder de stralende zon, en dat is een goed voorteken zegt wethouder Peter Gelling (GBS). Volgens Gelling is het vernieuwde Menistenplein het begin van een nieuw centrumlook. Deze zal in de toekomst meer compacter worden en krijgt daarnaast een goede opknapbeurt.

Opening

De handeling werd om 11.00 uur verricht door vertegenwoordigers van de gemeente Stadskanaal, de provincie Groningen in de hoedanigheid van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk (D66), winkeliers en vastgoedeigenaren en Hoornstra Infrabouw. Live muziek en veel belangstelling zorgde voor een gezellige sfeer op het plein waarop het prachtige standbeeld staat met de ode aan de veenkoloniale vrouw.

Kosten

Het vernieuwde plein heeft 318.000 euro gekost. De ondernemers hebben hiervan 58.000 euro op tafel gelegd. De provincie Groningen 87.000 euro en de gemeente Stadskanaal heeft 173.000 euro bijgedragen. Het ontwerp is van architect Jacob Meijer.

Arnold Jeuring in gesprek met wethouder Peter Gelling: 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Vernieuwde Menistenplein is nog maar het begin

  1. Of het mooi geworden is laat ik maar in het midden. Wat ik wel eens wil zien is wie welk bedrag heeft opgesoupeerd want het is een absurd bedrag wat het heeft gekost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.