Direct naar de inhoud.

Noorderpoort start met Tweetalige Hotelschool

  • door:
  • op:
Noorderpoort / Ubbo Beroepsonderwijs Stadskanaal

GRONINGEN – Noorderpoort start in het schooljaar 2018-2019 met een nieuwe tweetalige opleiding. De opleiding gaat Tweetalige Hotelschool (THS) heten. Het is de tweetalige variant op de opleiding Manager/ondernemer Horeca, die Noorderpoort nu al aanbiedt. (In de volksmond ook wel bekend als de ‘Hotelschool’.) De studenten krijgen bij deze nieuwe opleiding zowel les in het Engels als in het Nederlands. Hiermee slaat Noorderpoort steeds meer een internationale weg in, waarmee het ROC aansluit op de behoeften van een steeds internationaler georiënteerde markt.

Opleiding gericht op werken in het buitenland
Met de THS bereiden studenten zich voor op een carrière in het buitenland. De opleiding is speciaal bedoeld voor ambitieuze studenten afkomstig van bijvoorbeeld een vmbo-tl of van de havo, die in de toekomst aan de slag willen buiten de grenzen van Nederland. Ambitieuze jonge mensen die hun Engels goed willen beheersen en een succesvolle internationale carrière ambiëren. Tijdens de opleiding worden studenten met een ondernemende geest voorbereid op het werken in een hotel of restaurant. Ze leren leiding te geven aan het personeel en hoe ze er voor moeten zorgen dat het horecabedrijf efficiënt draait. Hotelmanagement en ondernemen zijn belangrijke onderdelen van deze interessante en pittige opleiding.

Excellentie
Deze mbo-niveau 4 opleiding neemt vier jaar in beslag en maakt deel uit van het Excellentietraject van Noorderpoort. Bij Noorderpoort geven we studenten graag de ruimte om hun talent(en) te ontdekken en in te zetten ongeacht hun leeftijd, niveau of opleiding. Veel opleidingen bij Noorderpoort bieden daarom naast het vaste lespakket een extra programma aan met als doel je talent te ontwikkelen en te verbreden: het excellentietraject.

Twee diploma’s
Studenten krijgen bij hun afstuderen een tweetal diploma’s. Naast het reguliere diploma ontvangen zij het international BTEC level 3 Extended Diploma in Hospitality. Dit is een internationaal erkend diploma met veel mogelijkheden om in het buitenland aan de slag te kunnen. Doordat de opleiding deels in het Engels is, worden de kansen in het HBO vergroot. Ook zijn er diverse mogelijkheden om door te studeren aan “universities” in Groot-Brittannië.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal