Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Instagram fototoestel voor winnaars prijsvraag Veur & Deur Pekel

Foto: Herman Alink/RTV1

GEMEENTE PEKELA – Veur & Deur Pekel is een participatietraject waarin inwoners, ondernemers en andere belangstellenden kunnen meedenken over de invulling van het centrumgebied van Oude Pekela. Een ieder kon vanaf begin dit jaar ideeën en suggesties aanleveren, daar werd een prijsvraag aangekoppeld voor degene met de meest originele creatie en voor het meest passend idee binnen de door gemeente aangegeven spelregels.

Vele ideeën en plannen werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Martin van Wijck (projectleider), Rob Oost (stedenbouwkundige), Ina Bots (secretariaat) en Heidi Eissens (communicatieadviseur).

Woensdagmiddag 27 september was het zover dat wethouder Hennie Hemmes de prijzen kon uit reiken. Alvorens hij het juryrapport voorlas memoreerde hij de vele ideeën die zijn binnengekomen. Vond het geweldig dat er zoveel inwoners hebben willen nadenken over hun dorp om er iets moois van te maken.

Meest passend idee
Meest passend was het idee van Inge Dekker en Dick ten Cate, dat onder de noemer “Goudvolk” oog had voor de participatie van de eigen bevolking en voor het verbeteren van hun dorp. Dat je met eenvoudige middelen de leefbaarheid kunt vergroten, zoals een beleeftuin, schatkamer van cultuurhistorie, huiskamercafé, repairwerkplaats, naai- handwerkatelier en meer beleving aan het water.

Meest creatieve idee
Meest creatieve idee kwam van Astrid de Boer, oud inwoner van Pekela, die haar ontwerp “Pekela weer prachtig” noemde en die graag meer ontmoetingsplekken wil creëren, start-ups in leegstaande panden, appartementen in De Helling, grote groene en recreatieve ruimte aan het Pekelderdiep en vooral minder steen en minder parkeren op het centrale plein.

Cadeautjes voor de winnaars
De winnaars ontvingen van de wethouder een prachtig boeket bloemen en een mandje met leuke kleine presentjes met daarbij een Instagram fototoestel, die foto’s direct uit kan printen. De winnaars werden opgeroepen om vooral foto’s te gaan maken over de verdere ontwikkeling van het centrumplan Oude Pekela.

Hoe nu verder
16 oktober a.s. is er weer een infoavond voor de inwoners om stappen die gezet zijn te presenteren. Onder meer het conceptontwikkelingsplan, opgesteld op basis van de 3 gepresenteerde denkmodellen. Na het bespreken van het concept-plan wordt een ‘definitief’ plan voorgelegd aan het college van B en W en de gemeenteraad voor besluitvorming. Na de besluitvorming zijn dit de kaders waarin Oude Pekela Centraal wordt ingevuld. In 2018 en de jaren daarna zal aan de slag worden gegaan met de uitwerking en de uitvoering van de deelprojecten uit het ontwikkelingsplan Oude Pekela Centraal.

Oproep om ideeën te blijven insturen
We zijn op weg maar zijn er nog lang niet, aldus wethouder Hemmes. Bij deze wil hij iedereen nog uitnodigen om ideeën te blijven insturen omtrent de 3 denkmodellen, zijnde rood (verschillende type woningen, dorpse sfeer houdend, mogelijkheden voor ontspanning, recreatie en cultuurhistorie)en/of blauw (biedt ruimte voor nieuwe ambities en nieuwe mogelijkheden qua duurzaamheid, gezondheid en sport) en/of geel (woningen gebaseerd op de marktvraag en toevoeging nieuwe dorpsfuncties).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.