Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Maand van de Geschiedenislezing in Streekhistorisch Centrum

Ridder te paard, door John Rabou.

STADSKANAAL – Op zondag 15 oktober vindt er in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal een lezing plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis die dit jaar het thema ‘Geluk’ heeft. De lezing zal gaan over de Middeleeuwse ridderroman, lange tijd een bijzonder populair genre. Manuel Claasen zal deze verhalen deze middag nieuw leven inblazen.

De avonturen van ridders op zoek naar het geluk, rechtvaardigheid, liefde en de graal waren op de middelbare school verplichte kost. Veel van deze vertellingen van eeuwen geleden werken bovendien tot op de dag van vandaag nog door in (jeugd)boeken, films en tv-series.
Manuel Claasen gaf al vaker lezingen in het Streekhistorisch Centrum. Zijn boeiende vertelwijze staat garant voor een middag vol spanning, avontuur en humor.

Manuel Claasen (Oostzaan 1939) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, (kunst-) geschiedenis en theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1994 tot 1999 volgde hij de opleiding tekenen, schilderen en grafiek aan de Gerrit Rietveld Kunstacademie in Amsterdam. Gedurende een aantal jaren leidde hij in Amsterdam de toneelgroep ‘De Collectie’. Hij was tot 1998 docent Nederlands aan het HAVO en VWO. Hij woont en werkt in Gasselte. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar houdt hij zich bezig met schrijven, musiceren (diverse blokfluiten) en het van tijd tot tijd houden van lezingen en/of voordrachten.

Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de illustratie: een ridder te paard, door John Rabou.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.