Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Steunpunt ‘Vroeghulp bij scheiding’ in Stadskanaal

Gemeentehuis Stadskanaal (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal krijgt een ‘Steunpunt Vroeghulp bij echtscheidingen’. Dat moet vooral kinderleed voorkomen. Het steunpunt heeft een telefoonnummer (0599-635999) dat gebeld kan worden door ouders die scheiden en daar hulp bij nodig hebben.

Dupe

Er staan verschillende professionals klaar om hen te helpen, zegt wethouder Johan Hamster (CU). Hamster die o.a. jeugdhulp en onderwijs in de portefeuille heeft: “Er kan dan bijvoorbeeld een plan van aanpak worden gemaakt dat zich toelegt om betrokken kinderen niet de dupe te laten worden.”

School

Dat laatste gebeurt nu wel volgens wethouder Hamster:  “Kinderen krijgt last van stress, op school gaat het niet goed, soms is zelfs hun veiligheid in het geding. Die signalen zijn aanleiding geweest om het Steunpunt op te zetten.”

Vanaf dinsdagmiddag 10 oktober is het steunpunt officieel open in de gemeente Stadskanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.