Direct naar de inhoud.

Judoka’s Judoschool Veendam succesvol in Mostar te Bosnië-Herzegovina

  • door:
  • op:
Op de foto de groep judoka’s bij de oude brug(Stari Most) die sinds 2005 op de lijst van Unesco als werelderfgoed staat vermeld.

VEENDAM – In het weekend van 7 en 8 oktober hebben de wedstrijd judoka’s van Judoschool Veendam bijzonder goed gepresteerd in de bekende stad Mostar in de federatie Bosnië en Herzegovina. Veertien judoka’s hebben gestreden om de titel The International Borsa Open. Twaalfhonderd judoka’s van dertig nationaliteiten streden in diverse categorieën om deze titel.

Doel van deze trip was, volgens de trainers Marcel Joling en Matteh Engels, om de wedstrijd judoka’s wedstrijdervaring op te laten doen op internationaal niveau. Tevens om een internationale trainingsstage mee te maken met een hoge trainingsintensiteit, waardoor nieuwe stappen gemaakt kunnen worden naar de volgende trede van de ontwikkelingstrap.

Judoschool Veendam heeft een sterke regionale functie voor topjudo, voornamelijk uit de provincies Groningen en Drenthe. De betreffende jongens en meisjes van rond de 13 t/m 17 jaar trainen dagelijks voor hun sport, waarvan diverse judoka’s zich ook al internationaal hebben doen gelden.

Voor de judoka’s een bijzondere ervaring om in een andere wedstrijd- en organisatiecultuur tot in bijna de nachtelijke uren te judoën en te presteren met de vele prijzen als prachtig resultaat. Gezien de duur van de dag een marathonexercitie voor coach Matteh Engels en Judoschoolhouder Marcel Joling.

Van de 14 judoka’s zijn er twee 5e plaatsen voor Sarah Hector en Thijs Hensnen, vijf 3e plaatsen voor Mart Everts, Fleur Douwes, Paulien Snijder, Thom Hensens en Inge Bos, drie 2e plaatsen voor Lars van Oostrum, Amber Musters en Tessa Pruim en twee eerste plaatsen voor Marit Kamps en Vera Raspe.

Op de foto de groep judoka’s bij de oude brug(Stari Most) die sinds 2005 op de lijst van Unesco als werelderfgoed staat vermeld. Ingezonden door Judoschool Veendam.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal