Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendammer in landelijke filmproductie

Foto en tekst: Peter Panneman

VEENDAM – Pieter Prins uit Veendam en zijn broers Dirk en Harm zitten momenteel midden in een groot avontuur. De broers zijn druk op set van de nieuwe Nederlandse speelfilm Redbad 754 A.D. Met maar liefst twintig paarden van de maneges die de familie Prins drijft in Veendam en Delfzijl zijn ze geselecteerd voor deze grootste filmproductie ooit in Nederland gedraaid.

Dagelijks zijn te vinden tussen filmsterren als Huub Stapel, Peter Faber en Gijs Naber. Afgelopen week trokken de Groningers en hun paarden met regisseur Roel Reiné door naar Ameland. Van daaruit gaat het nog naar andere opnamelocaties met 104 medewerkers, 1800 kostuums, 45 vrachtwagens en tientallen stuntvechters. Komende week zijn ze in België en Franse kust voor verdere opnames.

Dirk, Pieter en Harm Prins zijn als strijdmakkers nadrukkelijk in beeld van Redbad, en vechten ze mee in de voorste gelederen. Dat de Groninger broers hun rol serieus nemen, merkte inmiddels ook de regisseur. Ze mengden zich in het gevecht met grote zwaarden en hellebaarden. De regisseur legde de opnames stil na protesterende kreten van hun vijanden. Ze mepten te hard, wat niet de bedoeling was. De broers kijken hun ogen uit op de set.

Het is niet alleen een gigantische productie,het is ook prachtig om zoiets mee te maken, en we zitten nog niet eens op de helft, ondanks dat ze al een aantal weken draaien. Je moet er wel gek genoeg voor zijn, want je bent er dag en nacht voor onderweg en het bedrijf thuis moet wel doordraaien, aldus Pieter die er speciaal zijn baard voor moet laten staan. – (P. Panneman)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.