Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Musselkanaal neemt afscheid van de “Buffel” (Video)

MUSSELKANAAL – Precies om 8 minuten over drie komt hij op zaterdagmiddag 14 oktober in een rustig tempo aan op het station van Musselkanaal: de dieseltrein DM ’90, beter bekend onder zijn bijnaam “Buffel”. De trein werd in het midden van de 90er jaren door de NS voor het eerst in gebruik genomen. Door elektrificatie van het spoor werd hij echter steeds minder ingezet. Momenteel pendelt het treinstel alleen nog maar van Zwolle naar Enschede en naar Kampen, het zogenaamde “Kamperlijntje”. Maar omdat deze lijn inmiddels ook is geëlektrificeerd, wordt eind van dit jaar afscheid genomen van de “Buffel”.

Als afscheidsrit maakte de trein op 14 oktober voor liefhebbers van treinen een extra lange rit van Zwolle naar Stadskanaal en terug. Na eerst een stop te hebben gemaakt bij de STAR in Stadskanaal, kreeg om drie uur zaterdagmiddag ook het station van Musselkanaal nog een bezoek van de “Buffel”. En net als op een aantal andere perrons konden treinliefhebbers hier uitgebreid foto’s maken van de trein.

Wat er met de “Buffel” gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar wel is duidelijk dat het eind van dit jaar voor de dieseltrein over en uit is.

Verslag: Boelo Lutgert

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.