Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Update: Aanhouding in verband met brand Stadskanaal

Foto ter illustratie: Herman Alink

STADSKANAAL – Dinsdagochtend 17 oktober is er in verband met een brand in Stadskanaal een zestienjarige jongen aangehouden door de politie. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten. Dit meldt RTV-Noord. 

Stadskanaal werd de afgelopen weken geteisterd door een reeks buitenbranden. Afgelopen nacht was het weer raak. Aan de Atrechtlaan stonden wederom een aantal coniferen in de brand. Brand nummer 11 was een feit. Buurtbewoners hebben iemand zien weg rennen. Het zou om een stevige jongen in trainingsbroek gaan. Hij droeg een baseball petje.

Grote onrust ontstond onder de inwoners. Iedereen was extra alert en hielden onderling contact via Sociale Media. Ook de politie, in samenwerking met de gemeente,  ging extra surveilleren, waarbij tevens opsporingsambtenaren (Boa’s) werden ingezet.

Zie voor eerdere berichtgeving over de branden op onze website RTV1

Update: Politie Stadskanaal zegt het vermoeden te hebben dat de aangehouden 16-jarige jongen uit Stadskanaal niet in z’n eentje meerdere branden op zijn geweten. Mogelijk zijn er nog meer arrestaties te verwachten. Ondanks dat bruikbare tips al de nodige informatie opleverde, doet de politie toch nog een dringend verzoek om informatie. Hebt u iets gehoord of gezien, ook al denkt u dat het nauwelijks van betekenis is, laat het toch weten. Heeft u foto’s of filmpjes van de branden, ook die zien we graag tegemoet. U kunt een pm sturen of bellen via 0900-8844.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.