Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vrachtschepen in de Kanaalstreek

De Jatrie tijdens verrassend Stadskanaal

STADSKANAAL – Enkele weken geleden vierde de STAR haar 25 jarig jubileum: een zeer geslaagd evenement. Ook de Groninger Steilsteven Jatrie was van de partij. In het ruim was een foto-expositie te zien over oud- en nieuw Stadskanaal alsmede over de scheepsbouw en scheepvaart in Stads- en Musselkanaal vanaf 1850. Ook komend weekend is deze foto expositie weer te bekijken. Van historische plekken zijn replica’s van oude foto’s te bewonderen en zijn weer nieuwe foto’s gemaakt. De Jatrie ligt inmiddels afgemeerd bij de Eurobrug in het centrum van Stadskanaal en blijft daar de komende maanden liggen.

Oproep

De belangstelling voor deze foto-expositie bracht de vrijwilligers van de Jatrie op het idee om aan de slag te gaan met een nieuw project. Het samenstellen van een expositie van foto’s met verhalen over  vrachtschepen die ooit Musselkanaal en Stadskanaal als thuishaven hadden. Wellicht zijn er in menig familiearchief foto’s aanwezig van schepen en hun bemanning en zijn er nog verhalen op te tekenen.  Jaap Duit: “De vrijwilligers van de stichting Jatrie roepen bewoners uit de streek op om in hun familiearchief te gaan neuzen naar oude foto’s en via d e-mail ons te berichten dat ze in het bezit van dit materiaal. We willen graag een kopie van deze foto’s maken en de bijbehorende verhalen optekenen”. “Bij voldoende materiaal willen we in 2018 een expositie houden in het ruim van de Jatrie”, aldus Duit.

U kunt via de website van stichting (www.jatrie.nl) of via het mailadres info@jatrie.nl contact opnemen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.