Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA Drenthe wil piratencultuur op lijst cultureel erfgoed

Piratenmuziek op je radio

BORGER – De Statenfractie van de PvdA Drenthe wil de piratencultuur op de lijst van het cultureel erfgoed. Volgens Statenlid Peter Zwiers is de piratencultuur een belangrijk onderdeel van het platteland. Met name in het noorden en het oosten van het land speelt het een belangrijke rol. De PvdA’er vindt dat het beeld van de ‘geheime zender’ veel te negatief is, terwijl het juist heel veel mensen samenbrengt. Ook speelt leeftijd er geen rol, aangezien jong en oud samenkomen.

De Drentse PvdA gaat de komende tijd de piratencultuur verder in beeld brengen. Ook zoeken ze enthousiaste mensen om samen de aanvraag, om voor cultureel erfgoed in aanmerking te komen, in te dienen. De verwachting is dat er binnen enkele maanden al een aantal stappen gezet kunnen worden om de piratencultuur de culturele status te laten krijgen.

De activiteiten om de status van cultureel erfgoed te krijgen zijn ook online te volgen via de Facebookpagina www.facebook.com/piratencultuuriscultureelerfgoed. Geïnteresseerden kunnen zich hier melden om het initiatief te steunen. Ondertussen is er al behoorlijke interesse voor het initiatief, ook onder artiesten.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.