Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aanvraag glasvezel Westerwolde nog te laag

WESTERWOLDE – De informatieavonden over glasvezel zijn achter de rug en zo is de vraagbundeling in een volgende fase beland. Tot en met 1 december hebben de bewoners van het buitengebied in Westerwolde en Stadskanaal nog de gelegenheid om zich in te schrijven voor glasvezel. Want alleen bij minimaal 50% aanmeldingen gaat de schop in de grond. Inmiddels hebben  378 huishoudens (12%) in het gebied zich ingeschreven.

Inschrijven bij een serviceprovider
“We merken dat sommige mensen onterecht denken dat ze al ingeschreven zijn”, aldus Gerrit Franken, projectleider vraagbundeling Westerwolde en Stadskanaal. ”Voorafgaand aan de vraagbundeling kon je op de website van Mabin Groningen aangeven geïnteresseerd te zijn in glasvezel. Dat werd in grote getale gedaan! Hartstikke goed natuurlijk, maar het kiezen van een serviceprovider is een voorwaarde voor definitieve en volledige inschrijving. Alleen dan telt een inschrijving mee in de ambitie om 50% te halen. Doe dit dus snel als je nog geen provider hebt gekozen. Mabin vergelijkt de lijst van de providers met de eigen inschrijvingen. Per ongeluk twee abonnementen afsluiten is niet mogelijk. Kijk ook even op https://www.snelinternetwesterwoldestadskanaal.nl/.”

Kiezen
Veel bewoners vinden het best lastig om een keuze te maken uit de diverse aanbiedingen van de providers. Daarom heeft de stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal in samenwerking met Mabin een groot aantal lokale inloopmiddagen en –avonden georganiseerd. Bewoners van het buitengebied Westerwolde en Stadskanaal kunnen hier hulp krijgen bij het kiezen voor een provider en het inschrijven. Tijdens deze inloopmiddagen en -avonden worden de bewoners te woord gestaan door de bestuursleden van de stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal en ambassadeurs. Voor exacte data, locaties en tijden kijkt u op www.mabingroningen.nl of op www.siws.nl.

Mabin
De Maatschappij voor Breedband (Mabin) wil zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen door heel Nederland te realiseren. In Groningen start het bedrijf met de bouw van een glasvezelnetwerk zodat álle adressen in het buitengebied toegang kunnen krijgen tot snel internet. Ook de gemeente wil graag dat de aanleg van glasvezel doorgaat, net als de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich met hart en ziel in om de bewoners te laten zien wat de voordelen van glasvezel zijn.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.