Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gezamenlijke kerken organiseren Lutheravond

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Martin Luther de 95 stellingen aansloeg aan de deur van de slotkapel in Wittenberg: het begin van de reformatie.
Die avond wordt er een Lutheravond georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Stadskanaal, onder de titel Luther 2.0, in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt “de Kandelaar”, Navolaan 28 te Stadskanaal.

STADSKANAAL – Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Martin Luther de 95 stellingen aansloeg aan de deur van de slotkapel in Wittenberg: het begin van de reformatie. Die avond wordt er een Lutheravond georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Stadskanaal, onder de titel Luther 2.0, in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt “de Kandelaar”, Navolaan 28 te Stadskanaal. Deze avond begint om 19:00 uur met een maaltijd (soep, brood, stamppot). Voor de maaltijd is het nodig u op te geven.

Onder deze maaltijd zal Luther 1.0 een discussie aangaan met Luther 2.0, met als thema: Hoe zou je nu te werk gaan ten opzichte van 500 jaar geleden….
Van 20 uur – 20:30 is er koffiepauze.

Daarna is er een concert van “Vocaal Ensemble Cantabile”, olv Henk de Vries.
Zij zullen een concert voor u geven met liederen uit de tijd van de Reformatie of die een link hebben naar Maarten Luther. Medewerking wordt verleend door de sopranen Natalie Hoek en Nanda Swanepoel, violiste Inge Muntendam en pianist Jan de Roos. Er worden stukken uitgevoerd van Felix Mendelssohn Bartholdy, Johann Sebastian Bach en Hugo Distler.

De avond is om 21:30 afgelopen. De hele avond wordt u gratis aangeboden.
Wel is er na afloop een collecte voor de onkosten.

In verband met de maaltijd is het nodig u op te geven.
Dat kan op e-mail: luther500jaar@hotmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.