Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noordelijke Zwerfsteendag editie 2017

F: Hunebedcentrum

BORGER – Op zaterdag 11 november a.s. vindt in het Hunebedcentrum in Borger de Noordelijke Zwerfsteendag, editie 2017, plaats. Het is al weer de zesde maal dat deze succesvolle ontmoetingsdag voor liefhebbers en belangstellenden voor zwerfstenen en zwerfsteenfossielen georganiseerd wordt. Naast lezingen presenteren zwerfsteenliefhebbers in het Kenniscentrum van het Hunebedcentrum hun bijzondere, zeldzame en mooie zwerfstenen en zwerfsteenfossielen.

Deze dag is tevens een ontmoetingsdag om bij te praten, verhalen te beluisteren, nieuwe kennis op te doen en om ervaringen uit te wisselen. Naast de tafelpresentaties worden er verdeeld over de dag een vijftal korte lezingen en presentaties van ca. een half uur gegeven: twee in de ochtenduren en drie na de lunchpauze. Er blijft dus voldoende tijd over om elkaar te spreken en om de zwerfsteenpresentaties in de hal te bekijken.

Bezoekers kunnen ook zelf stenen meenemen om die te laten zien en evt. te laten determineren. Het komt niet vaak voor dat zoveel zwerfsteenkennis aanwezig is om vondsten te bekijken en te becommentariëren.

Harrie Wolters: “Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag. Maar omdat de ruimte beperkt is vragen we u, als u wilt deelnemen, om een mail te sturen naar hwolters@hunebedcentrum.nl. Dan reserveren we een plaats voor u”.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.