Direct naar de inhoud.

Veendam in teken van zwemtoernooi

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

VEENDAM – staat dit weekend voor de 41e keer in het teken van het grootste jeugdzwemtoernooi van Nederland. Het Zechstein Zwemtoernooi, welke wordt georganiseerd door de Veendammer Zwem- en Poloclub Bubble, zorgt dit jaar voor de komst van 583 zwemmers uit binnen- en buitenland naar zwembad Tropiqua. En dat is ruim 80 zwemmers minder dan vorig jaar, aldus toernooi-voorzitter Lucas Ridderbos. Het zwemtoernooi dankt zijn grote populariteit aan het unieke karakter waarin topsport en gezelligheid hand in hand gaan. De Sorgvliethal is dit weekend dan ook weer ingericht als één grote slaapplaats.

Het Veendammer bedrijf Zechstein Minerals heeft sinds enkele jaren haar naam aan het Internationale Zwemtoernooi verbonden om de bekendheid van de unieke Veendammer bron te vergroten. Een logische verbintenis, gezien de toepassing van Zechsal bij sporters.

De vele zwemmers zullen gedurende het tweedaagse zwemtoernooi meerdere afstanden zwemmen, met deze afstanden kunnen zij punten verdienen voor hun eigen zwemvereniging. Aan het einde van het toernooi zal er een klassement worden opgemaakt en zal er bekend worden gemaakt welke zwemvereniging de wisselbokaal voor een jaar mee naar huis mag nemen.

De organisatie van het toernooi is in de vertrouwde handen van de toernooi commissie, deze commissie zette zich de afgelopen maanden weer in om een nieuwe succesvolle editie van het zwemtoernooi te organiseren. Dit kunnen zij echter niet alleen, er zal weer een beroep worden gedaan op een grote groep vrijwilligers om een voor de zwemmers onvergetelijk zwemweekend neer te zetten.
Publiek dat de sfeer van dit unieke zwemevenement wil meebeleven is van harte welkom. Meer informatie over het zwemtoernooi is te vinden op de website van ZPC Bubble, te weten www.zpcbubble.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal