Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Liedboekmiddag ‘Oude psalmen in een nieuwe jas’

Grote Kerk Veendam

VEENDAM – Op zaterdag 4 november is er van 14.00 tot 16.45 in de Grote Kerk aan de J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam een liedboekmiddag, deze keer rond nieuwe liederen die rechtstreeks afgeleid zijn van de oude psalmen.

Psalmen zijn misschien wel de oudste liederen ter wereld (3000 jaar oud!). In kerken en kloosters worden ze nog wekelijks of zelfs dagelijks gezongen. De emoties die de psalmen beschrijven én oproepen zijn uiteenlopend, het is zeker niet ‘één pot nat’!. Menigeen heeft een haat-liefde verhouding met de psalmen omdat tekst of melodie niet of niet meer aanspreken, onbegrijpelijk zijn, als ouderwets worden ervaren. Toch blijven die oude psalmen tekstdichters en componisten inspireren om te zoeken naar nieuwe, poëtische teksten en melodieën om e.e.a. opnieuw onder woorden te brengen. Het is interessant daar eens kennis mee te maken.

De liedkeus en de begeleiding is in handen van organisten Gert Jan Farenhorst, Rolf Wassens en Doewe Kraster. Er zijn korte toelichtingen en twee pauzes om de stem even rust te geven.

Ieder die het leuk lijkt om mee te komen zingen is van harte welkom. Kaarten zijn vooraf en aan de zaal te koop. Info en opgave via liedboekdagen@pknveendam.nl of via (0598) 613308.
Kosten (‘all-in’): € 5,00 / 7,50

Op 10 maart 2018 is de volgende liedboekmiddag, dat is een ‘special’ in het kader van Meertmoand dialectmoand.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.