Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kleurrijke herfstwandelingen bij Boomkroonpad

(F: Staasbosbeheer Boomkroonpad)

DROUWEN – De herfstperiode is prachtig. De natuur maakt zich op voor de winter, de dieren zorgen voor wintervoorraad in hun nesten en ook de bladeren aan de bomen hebben allemaal verschillende kleuren. Tijdens alle zondagen in november is er een natuurgids van Staatsbosbeheer aanwezig, die je mee neemt door de prachtige omgeving van Buitencentrum Boomkroonpad.

Deze tijd van het jaar is de natuur prachtig kleurrijk. Maar hoe kan het dat de bladeren verkleuren en wat is het verschil tussen loofbomen en naaldbomen? Welke paddenstoelen kun je tegenkomen in het bos en hoe bereiden de dieren zich voor op de winter? Dit en nog veel meer kunt u iedere zondag ontdekken samen met de natuurgids van Staatsbosbeheer. Zij wijst u op dingen die u anders zelf niet ontdekt zou hebben. De tocht is geschikt voor jong en oud.

Informatie
De herfstwandelingen vinden plaats op 5, 12, 19 en 26 november. De wandelingen starten om 12.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duren ongeveer 1,5 uur tot 2 uur.
Op zondag 19 november is er een extra activiteit: een herfstknutsel maken. De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.
Graag vooraf aanmelden: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

Plaats
Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Informatie
Buitencentrum Boomkroonpad is van 6 november tot en met maart geopend op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is het 7 dagen per week geopend van 10.00- 16.00 uur. De perfecte plek om meer te ontdekken over het bos en originele cadeaus te vinden voor de feestdagen.
Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.