Direct naar de inhoud.

Subsidie voor sloopwoningen in Pekela

  • door:
  • op:
F)Pixabay

GEMEENTE PEKELA – Het college van de gemeente Pekela heeft een subsidieregeling voor de sloop van grondgebonden woningen vastgesteld. De subsidie is bedoeld om het slopen van slechte woningen te stimuleren. Wethouder Jaap van Mannekes: “Het is noodzakelijk dat we een deel van het woningenbestand vernieuwen. De subsidieregeling kan een steuntje in de rug zijn. Het college hoopt dat hiermee slechte woningen verdwijnen.”

Vervolg
Het college zet in op het verhogen van de kwaliteit van woningen in de gemeente Pekela. De provincie Groningen heeft bijgedragen door een bedrag uit het Transitiefonds beschikbaar te stellen voor sloop van slechte woningen. De subsidie is een maatregel uit een reeks van maatregelen. Eerder zijn de goedkope lening voor particuliere woningenverbetering en de excessenregeling vastgesteld

Voorwaarden
Er is een subsidie van maximaal € 10.000,00 per te slopen woning mogelijk. Om in aanmerking te komen voor de subsidie geldt een aantal voorwaarden:
De te slopen woning moet op het grondgebied van de gemeente Pekela staan.
De woning heeft een WOZ waarde van minder dan € 75.000.
De woning heeft een bouwjaar van voor 1970.
De volledige subsidieaanvraag moet voor de start van de sloop worden ingediend.
De subsidie moet voor de start van de sloop zijn toegekend.
Voor de subsidie komen alleen natuurlijke personen die eigenaar van de woning zijn in aanmerking.
De woning moet binnen zes maanden na de subsidiebeschikking zijn gesloopt.

Aanvragen
Een subsidieaanvraag kan ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders door middel van een aanvraagformulier op www.pekela.nl. Aanvragen kan tot en met 31 december 2018.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal