Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

B.J. Hegen Bluesband in VanSlag

Publiekstrekker B.J. Hegen.  (Archieffoto RTV1 / B.J. Brinkman)

BORGER – De B.J. Hegen Bluesband is een van de weinige bands die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. Dat toont de band ook weer op zaterdag 11 november in cultuurpodium VanSlag in Borger.

B.J. Hegen’s muzikale reis dateert al van de jaren zestig. Beïnvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek. Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl onder wie zijn favorieten Johnny Young en John Little John. In de jaren tachtig was B.J. Hegen support act bij B.B. King.

B.J. Hegen bestaat uit Bé Hegen op gitaar en zang, Jan Warntjes achter de piano, beiden al 75 jaar jong, Frans Többen op bas, en Hank van der Veen op drums. B.J. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues en dan vooral van de Chicagoblues, waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie heeft gegeven. Elke vergelijking gaat artistiek en inhoudelijk mank, maar B.J. Hegen mag, zeker in Noord-Nederland, een evenknie genoemd worden van bluescoryfeeën als Harry Muskee (Cuby and the Blizzards) en Fred Reining (Left Hand Freddy and the Aces): ze zijn en waren alle drie goed in hun eigen stijl.

Het optreden begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.