Direct naar de inhoud.

Glasvezelcampagne buitengebied gaat laatste maand in

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De laatste maand van de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal is aangebroken. Inmiddels hebben ruim 612 huishoudens (19%) in het gebied zich ingeschreven. Bewoners hebben nog tot 1 december de gelegenheid om zich aan te melden voor glasvezel. Bij minimaal 50% krijgt glasvezel in het buitengebied groen licht.

Inloopdagen groot succes
Veel bewoners maakten gebruik van de inloopmiddagen- en avonden, georganiseerd door de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. Daarom is besloten nog drie extra inloopmomenten te organiseren voor geïnteresseerde bewoners van het buitengebied. Hier beantwoorden ambassadeurs graag vragen over alles wat met glasvezel en de dienstenabonnementen te maken heeft. Daarnaast vindt op 15 november vanaf 19.30 uur een speciale ondernemersavond plaats Zaal 12 te Vlagtwedde. Ondernemers kunnen hier terecht met vragen over de beste mogelijkheden voor hun bedrijf.

Laatste maand
Bewoners hebben nog een kleine vier weken om zich in te schrijven voor glasvezel. Op 1 december zal duidelijk worden of het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal een feit is. Tot die tijd zetten de ambassadeurs, de Stichting Westerwolde en Stadskanaal en Mabin Groningen alles in het werk om dit succes te volmaken.

Extra inloopmomenten
De extra inloopmomenten vinden plaats op de volgende data:

08 november | Gemeentehuis Sellingen | 14.00u – 16.00u
08 november | De Vluchtweide, de Maten | 19.00u – 21.00u
09 november | Kerk Opwaarts, de Beetse | 19.00u – 21.00u

Over Mabin
De Maatschappij voor Breedband (Mabin) wil zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen door heel Nederland te realiseren. In Groningen start het bedrijf met de bouw van een glasvezelnetwerk zodat álle adressen in het buitengebied toegang kunnen krijgen tot snel internet. Ook de gemeente wil graag dat de aanleg van glasvezel doorgaat, net als de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich met hart en ziel in om de bewoners te laten zien wat de voordelen van glasvezel zijn.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal