Direct naar de inhoud.

37e editie Pekelder Pronkjewail

  • door:
  • op:
37e editie Pekelder Pronkjewail toernooi groot succes. F)Bert de Boer

OUDE PEKELA – De Pekelder korfbalvereniging WSS heeft een rijke historie voor wat betreft het organiseren van een zaalkorfbaltoernooi en staat te boek als Pekelder Pronkjewail toernooi. Dit evenement vindt altijd plaats bij de overgang van veld naar de zaalcompetitie. Het vond dit jaar alweer voor de 37e!!! keer plaats zonder een onderbreking. Geeft aan dat de gekozen formule nog steeds werkt. Het leuke van dit gebeuren is dat elk lid binnen WSS binnen de lijnen komt om zijn of haar sportieve prestatie neer te zetten.

Op zaterdagmorgen werd gestart met een korfbal clinic vanaf de F t/m C-groepen. Niet zomaar een clinic. Er werd sterk op ingezet. Niemand minder dan de heer Leon Simons was bereid gevonden de reis van Papendrecht naar Oude Pekela te ondernemen. Simons heeft een rijke staat binnen het KNKV opgebouwd. Hij heeft van 1997 t/m 2010 deel uitgemaakt van het Nederlands team en vele kampioenschappen mogen beleven. Hij kwam in totaal 94 maal uit voor Oranje en is daarmee recordinternational. Bij de organisatoren van het evenement was men dus ook zeer content dat deze man wilde komen.

Op een zeer prettige manier wist hij de jeugdige spelers leuke korfbaloefeningen te laten doen.
Na pakweg een uurtje mochten de oudere (jeugd) spelers de oefeningen van deze topper uit korfballand uitvoeren. Al met al een prima start van het Pekelder Pronkjewail toernooi.
Na afscheid te hebben genomen van Simons was het de beurt om de allerkleinsten die WSS rijk is leuke spelletjes te laten doen. Als afsluiting mochten ze cup cakes versieren en uiteraard opeten.
Zij hebben zeer genoten en togen vol trots weer naar huis.

Later in de middag kwamen de seniorenteams WSS 3, 4 en 5 en het recreantenteam binnen de lijnen om hun kunnen te tonen. Ook dit verliep op een zeer leuke en bovenal sportieve wijze. Om 19.00 uur was deel 1 van het toernooi achter de rug.
Voorzitter Peter Wageman van de Pekelder korfbalvereniging keek met een tevreden gevoel terug op de eerste dag.

Op zondag was het de beurt aan de selectie van WSS. Voor zowel WSS 1 als WSS 2 stond een driekamp op het programma. De commissie had voor leuke tegenstanders gezorgd. Beide teams mochten hun wedstrijden spelen tegen de dames en heren van Vitesse (Beilen) en
Thrianta (Hoogeveen). De start was om 10.00 uur en eindigde om 16.00 uur.
De aanwezige toeschouwers hebben leuke en sportieve wedstrijden gezien.

Ingezonden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal