Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noordster verliest van titelkandidaat Hoogeveen

Foto: Noordster

SPORT /OUDE PEKELA – Zondagmiddag 5 november stond de wedstrijd Hoogeveen – Noordster op het programma. Twee ploegen waarbij de ambities verschillend zijn: Noordster wil met eigen jongens zich proberen te handhaven, terwijl Hoogeveen na een aantal jaren afwezigheid weer eens naar de hoofdklasse wil. De mannen uit Drenthe waren dus de favoriet, Noordster de underdog.

In de openingsfase was het Hoogeveen dat dan ook vooral voetballend de aanval zocht, terwijl Noordster via de counter probeerde gevaarlijk te worden. Voor Noordster leverde dit twee mogelijkheden voor Mark Wever op: een schot vanaf de zestienmeter (in de handen van de keeper) en een steekpass door het midden (waarbij de Pekelder licht werd geduwd, maar het was te weinig voor een penalty). Hoogeveen kreeg kansen via een gevaarlijke dribbel (net naast) en een afstandsschot (op de paal). Het was echter een prachtige aanval van Noordster die ervoor zorgde dat de score werd geopend. Gradus Abbas gaf een geweldige bal door de lucht op Kees Dun. Dun nam de bal in de loop mee, sprintte zijn directe tegenstander eruit en schoot diagonaal over de grond binnen: 0-1. Het was daarna de individuele klasse van Hoogeveen in combinatie met slap verdedigen van de Pekelders die zorgden voor de ommekeer. De 1-1 was een mooie dribbel waarbij de verdediging van Noordster het nakijken had. De 2-1 was een prachtig afstandsschot waarbij geen enkele rood-witte druk op de bal zette. Noordster pakte het echter voor rust alweer op. Nadat Christian Drent de bal aan Kees Dun had meegegeven, werd deze laatste door twee man belaagd. De scheidsrechter gaf goed voordeel en Mark Wever kon de bal bij de tweede paal inkoppen. Voor Mark was dit een bijzonder moment. Het was zijn 150e competitiedoelpunt in het shirt van Noordster. Met dit heugelijke moment en de 2-2 op het scorebord werd er gerust.

Na tien minuten in de eerste helft te hebben gevoetbald, kwam Hoogeveen voor de tweede keer deze middag op voorsprong. Een afstandsschot werd middels een hakje van richting veranderd: 3-2. Daarna waren een half uur lang weinig kansen. De inzet en de wil was er van beide kanten en het voetbal was best leuk om naar te kijken, maar zowel Hoogeveen als Noordster creëerde weinig. Pas in de laatste tien minuten gooiden de mannen uit Drenthe de wedstrijd op slot: 4-2.

Al met al een terechte uitslag. Hoogeveen was de betere ploeg, maar Noordster heeft goed weerstand geboden. Hoogeveen liet zien duidelijk een titelkandidaat en hoofdklassewaardig te zijn: een goede ploeg met een mooi complex. Noordster liet zien dat het lastig te verslaan is en eersteklassewaardig is. Ze bezetten op dit moment de negende plaats en over twee week mogen ze tegen de kampioen van vorig jaar en nummer twaalf van dit moment, FC Assen. Supporters, tot dan!

Auteur: Hans Hulzebos – Voorzitter vv Noordster

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.