Direct naar de inhoud.

Sinterklaasintocht Veendam met inzet Jatrie Stadskanaal

De Jatrie op weg naar Veendam

VEENDAM – Op zaterdag 18 november wordt het vrachtschip Jatrie uit Stadskanaal ingezet voor de traditionele Sinterklaasintocht. Veendam heeft de primeur. Omstreeks 13.00 uur zal het schip via het A.G. Wildervanckkanaal het centrum van Veendam binnenvaren met de Goedheiligman op het voordek vergezeld door tientallen Pieten. Er zal worden aangemeerd aan de kade van de Molenstreek alwaar de Sint en zijn gevolg zullen worden ontvangen door de burgemeester en uiteraard honderden jonge inwoners van deze stad. Daarna wordt de intocht vervolgd naar het centrum van Veendam.

Jatrieanen

De vrijwilligers, bijgenaamd de Jatrieanen, zijn erg ingenomen met deze uitnodiging. Machinist Pieter Uitermark: “Een Sinterklaasintocht is een van de vele mogelijkheden waarvoor het schip in deze regio ingezet dan wel afgehuurd kan worden. De restauratie waar we ruim zes jaar aan gewerkt hebben, begint dus nu zijn vruchten af te werpen. We gaan in de toekomst nog meer aan de weg (lees het kanaal) timmeren om de mogelijkheden met de Jatrie voor het voetlicht te brengen”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-