Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Intocht Sint en Pieten in Stadskanaal

Sint in Stadskanaal (F: RTV1)

STADSKANAAL – Zaterdag 18 november is het weer zover. Sinterklaas en hoofdpiet komen dan per minitrein vanaf de S.T.A.R, samen met alle andere pieten, het muziekkorps Crescendo en hun majorettes naar het centrum van Stadskanaal.

Bert Drenthe wacht zingend, met de kinderen aan de Hoofdstraat ter hoogte van de Menistenlaan (bij Santing), op deze vrolijke stoet. Hier zullen Sint en zijn Pieten alle tijd nemen om de kinderen te begroeten. Na dit welkom vervolgt de stoet zich via de Hoofdstraat, door de Beneluxlaan, langs Albert Heijn om rond 14.45 uur aan te komen op het Raadhuisplein om daar het feest te gaan vieren. De kinderen kunnen daar ook hun kleurplaten aan de Pieten geven.

Als de Sint de kinderen heeft begroet, neemt hij samen met zijn hoofdpiet weer plaats in de trein en vertrekt de stoet via de Beneluxlaan naar het Raadhuisplein. Aankomst op het plein +/- 15.00 uur, waar burgemeester mevrouw Galama samen met de heer van der Molen van de Algemene Handelsvereniging en Centrum Stadskanaal de Sint verwelkomen.

Sinterklaas kleurplaat
De kleurplaten zijn vanaf maandag 13 november af te halen bij onderstaande winkels en via de regiokranten:
Santing Baby en Kindermode
Sunsweet Noten
Banketbakkerij Blom
Intertoys
The Read Shop
Lunchcafé Mokka’s
McDonalds

Prijsuitreiking
De kinderen die een kleurplaat hebben gemaakt voor de Sint, mogen die afgeven aan de Pieten tijdens de intocht en deze zullen aan de Sint worden gegeven, zodat de Sint de mooiste kleurplaat kan uitzoeken voor de prijsuitreiking op zaterdag 2 december tussen 14.00 tot 16.00 uur in de Kanaalpassage. Dan kunnen de kinderen ook op de foto met de Sint. De prijsuitreiking vindt plaats om +/- 15.00 uur.

Koopavonden tijdens de Sinterklaas
Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december zijn de extra koopavonden.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.