Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Katholieke scholen in actie voor de Voedselbank

STADSKANAAL – Rondom oogstdankdag houden de Katholieke basisscholen en de Parochiële Caritas Instelling van de parochie van het Heilig Kruis in de Kanaalstreek een actie voor de voedselbank. De opdracht van de Caritas instelling is het dienstbaar zijn aan de samenleving; het omzien naar elkaar. Hierbij valt te denken aan het bieden van een luisterend oor, het tonen van sociale betrokkenheid alsook het geven van incidentele materiële hulp.

Helaas is het zó dat, ondanks allerlei wettelijke regelingen, mensen in financiële nood raken. De PCI ziet het als zijn taak om deze mensen te helpen. Ook in onze regio zijn er steeds meer mensen die in armoede leven. We willen onder meer door deze actie laten zien dat ze niet worden vergeten.

Van 18 tot en met 26 november 2017 willen we spullen verzamelen voor de voedselbanken in de regio, die er een mooi pakket van maken voor de komende feestdagen. We denken dan aan houdbare dingen maar ook spullen ván kinderen voor andere kinderen.

In de genoemde periode zullen er in de vijf kerken én in de basisscholen winkelkarren of dozen staan waarin u uw bijdrage kunt verzamelen. Het gaat om de scholen: Bonifatius, H.Gerardus en Pork in Ter Apel, St.Joseph in Zandberg, St. Antonius in Musselkanaal, Willibrord in Stadskanaal en de H.Hartschool in Kopstukken.

De verzamelde spullen worden rond 27 november door de voedselbank in de kanaalstreek opgehaald, zodat ze nog vóór de feestdagen mooie pakketten kunnen uitdelen aan hen die het minder hebben getroffen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.